Onze sponsor:

Review:

31 oktober 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars, Sirenes

Qubino Luxy Smart Light

Installatie via de Vera Plus:

De volgende controller is de Vera Plus. We gaan eerst bepalen waar we de schakelaar willen installeren. Als je een bestaande schakelaar gaat vervangen dan moet je zorgen voor een blauwe (N) draad en dat de inbouwdoos 50mm diep is. Dit geldt natuurlijk ook voor een nieuwe inbouwdoos maar dan zou ik persoonlijk een 60mm kiezen.

Je kunt het geheel aansluiten via het bijgeleverde schema. Zorg natuurlijk dat je de stroom eraf haalt voordat je aan de slag gaat. Als je hem weer van stroom hebt voorzien kun je beginnen met het toevoegen aan de Vera. Dit kun je doen door in te loggen en naar je apparaten te gaan. Klik vervolgens op "add device" en klik op "generic z-wave" want als je zoekt op Luxy staat hij niet in de lijst. Druk vervolgens een paar keer op next tot je bij het scherm komt dat er gevraagd wordt om de Luxy in leerstand te zetten. 

De Luxy kun je in leerstand zetten door eerst rechts te klikken (2) en hierna op de onderste knop te drukken. De schakelaar zal nu in de "white mode" gaan, nu kunnen we de rechter knop ingedrukt houden (4 tot 9 sec). Als je deze los laat zal de LED groen oplichten om aan te geven dat hij bezig is.

Hij werd inderdaad toegevoegd. Helaas zie ik bij mijn apparaten alleen maar een dimmer en een aan-/uischakelaar. Gelukkig kun je met een truukje de apparaat omschrijving aanpassen.

Vul de onderstaande gegevens in:

device_type: urn:schemas-upnp-org:device:DimmableRGBLight:2
altid: 16

device_file: D_DimmableRGBLight2.xml
device_json: D_DimmableRGBLight2.json

 

Nu zie ik wel een RGB schakelaar met uiteraard ook een dimmer en aan-/uitschakelaar. Helaas kan ik niks met het alarm en de pieper.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Ik kan helaas de buzzer niet bedienen maar gelukkig de LED wel (aan/uit, dimmen en de kleur).

Voorbeeld:

Als de motion "armed" en beweging  geeft dan moet de Luxy rood worden.

Dit product is te koop voor:


€ 130
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Sirenes
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.