Onze sponsor:

Review:

31 oktober 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars, Sirenes

Qubino Luxy Smart Light

Installatie via de Homey:

De eerste controller waarmee we de Luxy Smart Light gaan testen is de Homey. We gaan de Luxy eerst voorzien van stroom. Om dit voor elkaar te krijgen moet je zorgen dat er een blauwe (N) draad aanwezig is in je wandcontactdoos. De wandcontact doos moet trouwens 50mm diep zijn (Qubino raad zelfs 60mm aan). 

Zorg dat je veilig werkt en de stroom eraf haalt. Als je alles aangesloten hebt volgens het bijgeleverde schema kunnen we het geheel weer voorzien van stroom. Je kunt even testen of hij werkt door op het paneeltje te drukken.

Als hij het doet kunnen we inloggen op de Homey en naar je apparaten zijn. Druk vervolgens op het plusje en zoek de Luxy op. Waarschijnlijk moet je eerst de APP installeren, hierna wordt er gevraagd om de Luxy te resetten/te verwijderen. Dit kun je doen door 1x rechts en 1x onderin te drukken op het paneel van de luxy. De "White mode" wordt nu gestart, hou hierna 4 tot 9 seconden de rechter knop ingedrukt. Als je hem los laat zal de LED rood gaan knipperen en hierna oplichten. Ik zie in de Homey APP ook dat hij is gereset. Nu herhalen we het hele verhaal nogmaals om hem daadwerkelijk toe te voegen. De LED zal nu groen oplichten.

Hij werd netjes toegevoegd en ik zie een aan-/uitschakelaar, de dimmer kan de kleuren selecteren en ik kan de buzzer aan-/uitzetten en het volume niveau bepalen. Helemaal compleet dus.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Ik krijg een aan-/uitschakelaar, een dimmer en ik kan de kleur veranderen van de LED. De buzzer kun je aan- of uitzetten en het is mogelijk om het volume aan te passen.

LED paneel:

Buzzer:

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

Als we voorbeeld maken we een mini alarmsysteem. Hierbij gebruiken we het activiteiten kaartje in de Homey als trigger. We zeggen als er activiteit in huis is, en we zijn niet thuis, dan moet de buzzer afgaan.

ALS:

Dit product is te koop voor:


€ 130
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Sirenes