Onze sponsor:

Review:

31 oktober 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars, Sirenes

Qubino Luxy Smart Light

Installatie via Home Assistant (HASS):

De eerste stap om deze smart light te installeren is om te bepalen waar hij gaat komen in je huis. Zorg bij de installatie voor een 50mm diepe inbouwdoos (liefst 60mm) en een blauwe (N) draad heb je ook nodig. Deze kun je o.a. bij een stopcontact vandaan halen.

In de handleiding wordt een schema mee geleverd hoe je hem kunt aansluiten. Zorg natuurlijk dat je veilig werkt door de stroom eraf te halen. Als je alles weer dicht heb gemaakt zet je de stroom er weer op.

Nu we de installatie gedaan hebben loggen we in op Hass via je browser en ga naar je configuratie en hierna naar Z-Wave. Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. Nu moeten we dit ook activeren op de Luxy.

Dit kun je als volgt doen: 1x rechts klikken (2) en 1x onder klikken (3). De LED zal nu in "white mode" gaan, nu kunnen we de rechter knop ingedrukt houden (4 > 9 sec) om het toevoegen echt te starten. Zoals gebruikelijk zien we niks veranderen in HASS maar als ik naar de apparaten kijk zie een Qubino Unknow staan. Dat beloofd niet veel goeds en dit is ook zo want ik kan hem niet bedienen.

 

Installatie schermen:

Dit product is te koop voor:


€ 130
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Sirenes
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.