Onze sponsor:

Review:

31 oktober 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars, Sirenes

Qubino Luxy Smart Light

Installatie via de Fibaro Home Center 2

Allereerst is het handig te bepalen waar de Luxy gaat komen in je huis. Als je hem voor een bestaande wandschakelaar gaat vervangen zorg dan dat de inbouwdoos minimaal 50mm diep is. Je moet ook zorgen dat er een blauwe (N) draad aanwezig is. Deze zit achter een normale stopcontact.

In de handleiding wordt een schema mee geleverd hoe je hem kunt aansluiten. Zorg natuurlijk dat je veilig werkt door de stroom eraf te halen.

Als alles is aangesloten zet je de stroom erop en kan je het toevoegen starten. Om dit voor elkaar te krijgen log ik in op de HC2 en ga ik naar mijn apparaten.

Klik vervolgens op "add or remove device" en dan zet het vinkje "add secure" aan. Het toevoegen zal nu starten op de HC2. Nu moeten we dit ook activeren op de Luxy.

Dit kun je als volgt doen: 1x rechts klikken (2) en 1x onder klikken (3). De LED zal nu in "white mode" gaan, nu kunnen we de rechter knop ingedrukt houden (4 > 9 sec) om het toevoegen echt te starten. De HC2 vond hem direct en ik zie de LED groen oplichten.

Als ik bij mijn apparaten kijk zie ik een RGBW controller en kan hem aan-/uitzetten. Ik mis helaas de mogelijkheid om de pieper/alarm te bedienen.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Ik kan helaas alleen maar de LED bedienen en dus niet de buzzer.

Voorbeeld:

Als het alarm af gaat dan moet de Luxy rood worden.

Dit product is te koop voor:


€ 130
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Sirenes