Onze sponsor:

Review:

31 oktober 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars, Sirenes

Qubino Luxy Smart Light

Installatie via Domoticz

We gaan deze schakelaar ook weer installeren via Domoticz. De eerste stap is om de Luxy te installeren op de plek waar we hem willen hebben. Zorg dat je een inbouwdoos hebt van minimaal 50mm diep, Qubino adviseert zelfs 60mm. Er is ook een blauwe (N) draad nodig deze kun je halen vanuit een stopcontact. Niet geheel onbelangrijk zorg dat natuurlijk de stroom eraf is voordat je überhaupt aan de slag gaat.

Als je alles dicht hebt gemaakt voorzie je de schakelaar weer van stroom en log in je op Domoticz. Je gaat vervolgens naar "setup", Hardware en klikt op de setup van de Aeotec Usb Stick/OpenZWave USB. Hierna druk je op "node management" en dan op "include node secure". 

Nu moet je zorgen dat de Luxy in de leerstand komt te staan. Dit kun je doen door eerst op de rechter knop (2) en vervolgens op de onderste knop te drukken. De "white mode" zal nu geactiveerd worden, hierna kun je de rechter knop ingedrukt houden om het toevoegen te starten. De LED zal nog gaan knipperen en groen oplichten.

Hij werd toegevoegd en ik zie de RGBW, sirene en een aan-/ uitschakelaar. Helaas kan ik de sirene niet bedienen.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Ik kreeg een aan-/uitschakelaar en kan het het dimniveau bepalen en natuurlijk de kleur van de LED. De buzzer is helaas niet te bedienen.

Voorbeeld:

Je kunt natuurlijk verschillende soorten soorten zaken automatiseren. Zou kun je bv als je alarm afgaat de LED rood laten worden. We hebben geen alarm in Domoticz maar gebruiken even de sunset als voorbeeld. Dit kan natuurlijk elk soort trigger zijn.

Omdat we vanuit blocky niet rechtstreeks een kleur kunnen zetten maak ik eerst een scene aan. Deze scene gebruik ik in blocky om de LED rood te maken.

Dit product is te koop voor:


€ 130
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Sirenes