Onze sponsor:

Review:

27 april 2019 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars

Qubino Flush 2 relay (ZMNHBD1)

Nadat we de Qubino dimmer van een review hebben voorzien gaan we nu de Flush 2 Relay behandelen. Dit product is een inbouwschakelaar waarmee je 2 lampen en schakelaars op afstand kunt bieden.

Qubino is een fabrikant welke diverse inbouwmodules maakt die draadloos werken via de Z-Wave plus protocol. In deze review gaan wij de Qubino Flush 2 Relay behandelen. Dit is een dubbele schakelaar waarmee je op afstand 2 lampen aan of uit kunt zetten. Per lamp kun je maximaal vermogen van 920W aansluiten. Het is tevens mogelijk om 24v lampen aan te sluiten. Het maximale vermogen is dan 96 W per lamp. 

Deze module kun je achter je bestaande schakelmateriaal aansluiten. Hierdoor kun je hem onzichtbaar weg werken en behoud je de klassieke bediening via de wandschakelaar. Als we het toch over de wandschakelaar hebben mag deze zowel in een puls als mono schakelaar zijn uitgevoerd. Hierdoor hoef je geen nieuw schakelmateriaal aan te schaffen.

Met zijn 41,8 x 36,8 x 15,4mm is hij zeer compact. Als extraatje kun je nog een externe temperatuursensor aansluiten. Het vast maken van de installatiedraden gebeurd door schroefjes aan de bovenkant van de module. Dit zijn helaas geen kruiskop schroeven, waardoor het echt goed vastdraaien wat lastig gaat.

Hij is te koop voor € 52,50 via onze partner.

Wat krijg je:

- Module
- Handleiding (Engels)

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze dubbel schakelaar gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipatile
Fibaro Homecenter 2
Vera Plus
Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)
Home Asssitant (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.