Onze sponsor:

Review:

Philips HUE Bridge 2.0

Conclusie:

De Philips Hue Bridge 2.0 is een pracht apparaat met steeds meer mogelijkheden om van je lichten te kunnen genieten en met een internet connectie kan dat overal ter wereld doen. Je kunt het zo gek niet verzinnen op licht gebied en de Philips Hue heeft het wel. Het is ook heel prettig om te merken dat Philips ook goed werkt met andere merken die we hebben getest en het niet gesloten laat voor alleen Hue producten.

Met routines kun je je lichten in en om je huis automatiseren, je hoeft geen knop of schakelaar aan te raken. Wat routines betreft is de Philips Hue Bridge 2.0 wel vrij basis en dat kan voldoende zijn als dat alles is wat je zoekt.
Wil je meer dan dat, dan zal je een smart controller moeten hebben/nemen om mee te koppelen of gebruik maken van IFTTT. Alle bekende controllers zijn wel te koppelen met de API van de Bridge en dan zijn de mogelijkheden oneindig. En voor je mobiel zijn er legio Apps beschikbaar die allemaal iets extra’s kunnen, dus daar zal het niet aan liggen.

Wat wel lastig is met dit concept is je bestaande schakelaars, want als je de lamp uitzet met de wandschakelaar is deze niet meer te aan te zetten via de App. Daarom zie je bij alle nieuwe starters pakketten een draadloze dimmer erbij, deze kun je op de wand plaatsen of los als remote gebruiken. Maar probeer dat je partner maar duidelijk te maken die stug de standaard wand schakelaar blijft gebruiken.

De kwaliteit is top, maar daar zit wel een prijskaartje aan en pas op als je er een maal mee begint smaakt het naar meer. Een starters pakket met de bridge een witte lamp, een kleuren lamp en een schakelaar begint bij € 123,95. Een witte lamp heb je voor vanaf de 17 euro, een gekleurde lamp vanaf de 42 euro en een tafel lamp vanaf 57 euro. Dus reken maar uit wat je hele huis zou gaan kosten en dan hebben we het nog niet eens over de armaturen of buitenverlichting die je er eigenlijk ook wel bij wilt hebben :)

Kwaliteit
Grote Hue collectie en mogelijkheden
Connectie met andere apparaten en merken
Gebruikers gemak

Prijs
Je bestaande wand schakelaar

Eindoordeel

8,0

Getest met:

Philips Hue Bridge 2.0
Versie BSB002 | 1937045000
Last update 2/21/20

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


Philips Hue Smart Bridge 2.0
€ 60
Kopen
Philips Hue Bridge 2.0 Starter Kit
€ 190
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Auteur:
Mark

Zijn lichaam is nog net niet smart, maar als het kon zou hij het doen. De smart home blogger voor onze Engelse website. Alle artikelen van Mark

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.