Onze sponsor:

Review:

08 februari 2018 | Niels Laan | Philio, Bewegingsensoren

Philio Motion Sensor PSP05

Installatie op de ZipaTile/ZipaBox:

Volgende controller is de ZipaTile. Je kunt het toevoegen starten door in te loggen op de controller en naar het device gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op "add new device" en selecteer je Z-wave. Hierna moet je het lipje verwijderen bij de batterij en zal het toevoegen automatisch starten. De ZipaTile reset altijd eerste de sensor, dus je moet het toevoegen als het ware 2x starten op de sensor. Dit doe je door het knopje aan de achterkant een paar keer in te drukken. Hij werd netjes gevonden en ik zie op het dashboard de bewegingsmelder verschijnen.

Als je de sensor op mijn definitieve plek gaat installeren kun je hem in een test mode zetten. Dit kun je doe door de knop aan de achterkant 3x achter elkaar in te drukken. De LED zal dan 1 seconde oplichten. Nu zal bij beweging de LED oplichten.

Na wat testen viel het mij op dat er geen beweging werd door gegeven naar de sensor, ook niet na de opwarmtijd voor de PIR (1 min.). Dit kun je oplossen door bij de configuratie parameter 7 met waarde 22 toe te voegen. 

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Rule creator opties:

Voorbeeld regel:

Ik wil graag dat als er beweging en 's nachts is dat dan de lamp in de hal aangezet wordt. Als er geen beweging is dan mag hij weer uit.

Eerst maak een virtual sensor aan welke ik aan- en uitzet met een "scheduler" welke kijkt naar de zonsopgang en ondergang.

En een regel om de lamp aan en uit te zetten:

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.