Onze sponsor:

Review:

08 februari 2018 | Niels Laan | Philio, Bewegingsensoren

Philio Motion Sensor PSP05

Installatie op de Vera (Plus/Edge):

Als laatste testen we de Vera Edge met deze sensor. De laatste paar reviews hebben wij behoorlijk wat problemen gehad met het toevoegen van producten aan deze controller. Vera heeft beterschap beloofd dus we zullen zien of deze wel zonder problemen kan worden toegevoegd.

Je kunt het toevoegen starten door in te loggen op de Vera en naar het device gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op "add new device" en zoek je de Philio PSP05 op. Hij werd gevonden in de lijst en ik kon het toevoegen starten. Nu is het een kwestie van het verwijderen van het lipje bij de batterij. De LED zal aan de voorkant langzaam gaan knipperen. De sensor knipperde nog 1x kort en werd gevonden door de controller en toegevoegd. Mocht die om wat voor een reden dan ook niet starten met toevoegen dan kun je ook een paar keer drukken op het knopje op de achterkant van de sensor. Hij werd netjes gevonden en ik zie op het dashboard de bewegingsmelder verschijnen. En nog belangrijker ik zie ook de bewegingen binnenkomen.

Als je de sensor op mijn definitieve plek gaat installeren kun je hem in een test mode zetten. Dit kun je doe door de knop aan de achterkant 3x achter elkaar in te drukken. De LED zal dan 1 seconde oplichten. Nu zal bij beweging de LED oplichten.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Scene opties:

Voorbeeld scene:

Als er beweging is zat dan de lamp op 97%.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.