Onze sponsor:

Review:

08 februari 2018 | Niels Laan | Philio, Bewegingsensoren

Philio Motion Sensor PSP05

Installatie op de Fibaro Home Center 2:

De volgende controller is de HC2. Deze geeft over het algemeen wat problemen met Philio producten. Dus we gaan zien of deze wel goed gaat. Je kunt het toevoegen starten door in te loggen en naar het apparaten gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op "add new device" en hierna op add. Het toevoegen zal starten. Nu is het een kwestie van het verwijderen van het lipje bij de batterij. De LED zal aan de voorkant langzaam gaan knipperen. De sensor knipperde nog 1x kort en  werd gevonden door de controller en toegevoegd. Mocht die om wat voor een reden dan ook niet starten met toevoegen dan kun je ook een paar keer drukken op het knopje op de achterkant van de sensor. Hij werd netjes gevonden en ik zie op het dashboard de bewegingsmelder verschijnen.

Als je de sensor op mijn definitieve plek gaat installeren kun je hem in een test mode zetten. Dit kun je doe door de knop aan de achterkant 3x achter elkaar in te drukken. De LED zal dan 1 seconde oplichten. Nu zal bij beweging de LED oplichten.

Na wat testen viel het mij op dat er geen beweging werd door gegeven naar de sensor, ook niet na de opwarm tijd van de PIR (1min.). Dit kun je oplossen door bij de configuratie parameter 7 met waarde 22 toe te voegen. 

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld scene:

Ik wil graag dat als er beweging en 's nachts is dat dan de lamp in de hal aangezet wordt. Als er geen beweging is dan mag hij weer uit.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.