Review: Nest Hello

Review: Nest Hello

Nadat we van de RING en Skybell al een review hebben gemaakt is het nu de beurt aan de op drie na grootste fabrikant van slimme deurbellen: de Nest Hello. We gaan uiteraard alle mogelijkheden bekijken.

Zou het niet handig zijn als je postbode te woord kan staan als hij voor je dichte deur staat? Hiervoor is een slimme bel een goede oplossing. Met deze bel kun je zien wie er aan de deur staat via een camera. Via de ingebouwde speaker kun je horen wat diegene zegt en je kunt terug praten via de microfoon. 

Nooit meer iemand missen

Door de ingebouwde HDR en nachtvisie camera heb je altijd scherpbeeld, zelfs als het buiten donker is. De camera heeft een resolutie van 3-megapixel en zelfs een 8x digitale zoom. Video wordt opgenomen in HD UXGA 1600 x 1200 kwaliteit, tot 30 frames/sec. De oplettende lezer ziet dat de beeldverhouding 4/3 is  ipv de 16/9 verhouding. Nest heeft dit gedaan om de persoon die voor de deur staat goed in beeld te krijgen. Als we het toch over de camera hebben dan is het goed om te melden dat hij een 160 ° kijkhoek heeft. Je ziet hierdoor niet alleen de persoon maar ook een groot deel van de omgeving. De beelden worden beveiligd opgeslagen in de cloud van Nest. Er is geen mogelijkheid om de beelden ergens anders op te slaan, zoals bv je lokale NAS. Als je een abonnement hebt kun je wel beelden deleten en lokaal opslaan. De camera neemt alleen op als er beweging is, maar kan ook de hele dag opnemen. Hier later meer over. 

Zegt ook hallo als je er niet bent

Unieke feature van deze slimme deurbel is dat hij vooraf ingesproken berichten kan afspelen. De berichten kun je via een klik in de APP  laten starten. Dit is erg fijn omdat je soms niet in staat bent om de oproep te beantwoorden. Als een bezoeker de deurbel indrukt dan gaat naast je normale gong, ook een beltoon bij de Hello af. 

De deurbel heeft een compact formaat van 4,3 cm x 11,7 cm x 2,6 cm en heeft een glimmend uiterlijk. Rond de bel zit een LED ring die oplicht als je de deurbel indrukt. Deze ring geeft tevens de status aan. Hij is uiteraard weerbestendig door zijn IPX4 bescherming.


Nestware:

Om de volledige functionaliteiten van de bel te kunnen gebruiken en je beelden continue te kunnen opnemen (en terugkijken). Heb je een abonnementen nodig. Deze zitten als volgt in elkaar:

Gratis
3 uur momentopname en meldingen
€ 0,00 p/mnd

5 DAGEN
5 dagen momentopname
Intelligente meldingen
Clip en time lapses
Activiteitszones
€ 5,00 p/mnd

10 DAGEN
10 dagen momentopname
Intelligente meldingen
Clip en time lapses
Activiteitszones
€ 10,00 p/mnd

30 DAGEN
30 dagen momentopname
Intelligente meldingen
Clip en time lapses
Activiteitszones
€ 30,00 p/mnd

Om dus de volledige functionaliteit van deze camera te gebruiken zal je een abonnement nodig hebben. Iets om rekening mee te houden.


Mag dit allemaal wel?

De vraag die bij mij meteen op kwam is of je wel zomaar 24/7 de hele straat mag filmen. Na wat zoekwerk kwam ik tot de conclusie dat dit eigenlijk niet mag. Je mag wel je straat filmen maar alleen als dit functioneel is. Zoals bv om je eigendommen te beveiligen. Daarnaast moet je kenbaar maken dat d gene die aanbelt gefilmd wordt. Nog sterker: de persoon moet vooraf toestemming geven. Iets wat natuurlijk vrij lastig te regelen is. Volgens de wet is deze deurbel eigenlijk illegaal. 

Grootste bewaar hierbij is dat er 24 uur en 7 dagen per week wordt opgenomen en dat je personen kunt koppelen aan een naam. Heb je geen zin in gezeur dan zou je ook geen Nest abonnement kunnen nemen. Dan hou je even goed de mogelijkheid om live te zien wat erin je straat gebeurd en kun je een oproep beantwoorden maar wordt er niet continue opgenomen.


Wat krijg je:

 • Nest deurbel
 • Wig van 15°
 • Steenboor
 • Raamsticker
 • Montagesteun
 • Verlengdraden
 • Pinnetje om de bel los te halen
 • Pluggen
 • Schroeven
 • Startershandleiding

Hij is te koop voor € 279,00 wat hem dezelfde prijs maakt als de concurrent RING.


Uiterlijk:


Grootte:


Installatie:

Nest heeft 2 verschillende pakketten beschikbaar. De ene is volledig draadloos en de andere sluit je aan op je bestaande draden. Nest adviseert om installatie door een professional te laten doen omdat deze redelijk complex is. Wil je toch zelf aan de slag dan adviseert men de draadloze versie te nemen. 

Belangrijk om te melden is dat je beltrafo en bel geschikt moeten zijn. Zo was bij mij het geval dat zowel de gong als de trafo 12V waren. De nest heeft minimaal 16V (liever 24V) nodig. Bij moest dus de gong en trafo vervangen worden. Deze kosten komen er dus nog bij. Overigens heeft Nest een handige wizard op hun website om te kijken of je huidige situatie geschikt is. Deze kun je hier bekijken.

Ik heb de Hello door een professional laten installeren (wat momenteel gratis is) deze heeft ook gezorgd dat de juist trafo en bel geïnstalleerd is. De installatie komt in het kort er op neer dat je de APP moet downloaden en vervolgens een account aanmaakt. Vervolgens voeg je de Hello als een nieuw product toe. Je krijgt dan stap voor stap uitgelegd hoe je de bel kunt installeren. Het is een kwestie van de draden van de bel aansluiten bij de Hello en vervolgens de ontvanger van de gong aan de gong.

Installatie video:

Installatie schermen:

 


APP

Hoofdschermen:

Instellingen:

Bij de instellingen kun je onder andere de camera en gong aan- of uitzetten. Je kunt de bel ook automatisch en op een vast tijd uit/aan laten zetten.


Speciale trucjes

Zoals al gezegd is deze slimme deurbel nog even wat slimmer dan een slimme deurbel. Volg je me nog :)

Gezichtsherkenning:

Personen die zich bij je deur melden kunnen worden herkend. Deze eerste keer krijg je een notificatie op je telefoon hiervan. Je kunt hierna deze persoon een naam geven en aangeven of je melding wilt ontvangen als deze persoon voor de deur staat. Let op dat deze functie officieel niet mag.

Beweging:

Omdat deze camera mensen kan herkennen krijg je geen valse melding meer. Als bv een auto langs rijdt hoef je natuurlijk geen notificatie te ontvangen. Je kunt overigens wel aanzetten dat je wel notificaties ontvangen bij beweging (ongeacht wat het is).

Bewegingsgebied instellen:

Om verder te voorkomen dat je onnodige meldingen krijgt, kun je een gebied instellen waarin de camera werkt.

Standaardmelding:

Volgende unieke feature is dat je de bel standaard melding (gesproken) kunt laten geven. Zeer handig als je niet in staat bent zelf te reageren. Het is jammer dat er maar een paar meldingen beschikbaar zijn.

Time laps:

Als je de 24 uurs opname aan hebt staan is de camera in staat om van de dag een time laps te maken. Hij zal dan een filmpje maken van alles activiteit voor de camera.


Koppeling met domotica systemen?

Momenteel is de API van Nest nog niet bijgewerkt om ook verzoeken van de deurbel te kunnen afvangen. Wij gaan er vanuit dat Nest deze functionaliteit gaat toevoegen. Je kunt wel evenementen afvangen van de video. Je kunt dus triggeren bij geluid en video. Andere optie zou kunnen zijn om IFTTT gebruiken. Hierbij kun je ook alleen maar triggeren op motion en geluid.

Je zou natuurlijk zelf wat in elkaar kunnen knutselen met een Fibaro Binaire Sensor of gebruik maken van een schoksensor bij de bel. Je moet dan wel weer een extra apparaat bij kopen wat de bel dan nog duurder maakt. Je kunt dus beter even wachten tot de API op orde is.


Concurrentie

 • Skybell HD
 • RIng Doorbel Pro

Als ik de Hello vergelijk met de RING en Skybell dan valt vooral dat de beeld kwaliteit en kijkhoek van de Hello zeer goed is. Niet dat het beeld van de RING/Skybell slecht is maar de Nest is net even wat scherper en heldere. Voordeel van de RING is dat deze op 12V werkt wat toch een wat meer gangbare voltage is zodat je niet je bel en gong hoeft te vervangen. De RING heeft daarnaast ook een mogelijkheid om een draadloze gong aan te sluiten. Dit hebben de Nest en Skybell niet. De Skybell heeft geen abonnement nodig om volledig te kunnen werken. Dit hebben de RING en Hello wel nodig. Waarbij de RING iets goedkoper is. 

Als laatste verschil is dat de RING geheel draadloos kan werken omdat deze een batterij heeft ingebouwd.


Video review:


Conclusie:

Met deze slimme deurbel kun je goed je voordeur in de gaten houden. Je mist op deze manier nooit een bezoeker en je kunt de postbode vragen het pakketje ergens anders heen te brengen. Door zijn HDR camera geeft hij scherp en helder beeld. Deze kwaliteit heb ik nog niet eerder zo goed gezien. Met zijn € 279,00 is hij niet heel goedkoop, maar als je het vergelijkt met zijn concurrent zijn deze bijna gelijk geprijsd.

Wat absoluut een discutabel punt is dat je illegaal bezig bent als je deze camera richt op de openbare weg. Of dit in de praktijk problemen gaat geven vind ik wat lastig te beoordelen. Je kunt dit deels omzeilen door geen abonnement te nemen of hem alleen te gebruiken op je eigen terrein. 

Ander punt van aandacht is dat, om de volledige functionaliteit van deze bel te kunnen gebruiken, je vast zit aan een abonnement. Deze varieert van €5 p/mnd tot 20 p/mnd. Je krijgt dan wel gezichtsherkenning, continue videogeschiedenis, close ups, activiteitszones en je kunt een clip en time laps maken.

Dus: zoek je een zeer goede camera om te zien wie er voor de deur staat? Dan is de Nest Hello niet de goedkoopste oplossing maar wel de beste.

 

+

Beeld kwaliteit
Gezichtsherkenning
Automatisch beantwoorden
Kijkhoek

-

Abonnement voor volledige functionaliteit
Niet heel goedkoop

 

Wij willen Nest (Pride) bedanken voor het beschikbaar stellen van deze camera.

Test uitgevoerd met: Firmware: 4080019
Delen op:

Reacties (5) -

 • Slashroot

  14-11-2018 19:21:13 | Antwoord

  Hi,

  Je vergelijkt de Nest deurbel nu met de Ring 2 van 149 euro. Een betere vergelijking zou zijn geweest met de Ring Doorbell Pro van +/- 279 euro. Deze reageert sneller dan de Nest en dat was voor mij de reden om voor de Ring pro te gaan. Deze is ook te koppelen met Homey bijvoorbeeld.

  • Domotica-blog.nl

   15-11-2018 19:41:16 | Antwoord

   You are right! bedankt voor de toevoeging.

 • MD

  10-12-2018 11:49:41 | Antwoord

  Je geeft aan dat het RING abonnement "iets" goedkoper is. Maar deze is veel goedkoper, voor 30 dollar per JAAR heb je 30 dagen retentie. Bij nest kost dit 30 euro per MAAND. dat is dus 330 euro per jaar goedkoper voor de ring. Dat noem ik substantieel, niet iets.

  • domotica-blog.nl

   10-12-2018 12:03:04 | Antwoord

   Dat klopt inderdaad maar ik vergelijk het met de 5 euro p/mnd abonnement variant.

 • GI-Jannes

  25-10-2019 10:01:05 | Antwoord

  Vreemd is dat je niemand hoort over de problemen met dit apparaat.Het is overal bekend en ook bij de fabrikant dat er een echo in zit in sommige gevallen. Dit probleem kwam direct bij de intro al op tafel. Als iemand iets zegt dan wordt het herhaald zodat je je eigen stem weer hoort. Communiceren met elkaar lukt dan dus niet. Ik ben nu al meer als een jaar bezig om het opgelost te krijgen maar het schijnt niet te lukken. Er zijn vele anderen waarbij dit ook het geval is. Men wil wel vergoeden maar dan ben ik de installatiekosten kwijt en moet ik dus weer ergens zelf een deurbel gaan kopen.

Reactie plaatsen