Onze sponsor:

Review:

03 januari 2018 | Niels Laan | Nest, Beveiligingscamera's

Nest Cam IQ indoor

Installatie:

Het installeren van deze camera gaat door de APP te downloaden en te installeren op je telefoon (Android en iOS). Hierna moet je een Nest account aanmaken. De installatie zal via Bluetooth 4.0 gaan dus zorg voor een tablet/telefoon welke dit ondersteund. De installatie is niet mogelijk met een laptop en computer.

Na het aanmaken van een account moet je de camera toevoegen. Om het toevoegen te starten voorzie je de camera van stroom, als hij is opgestart zal de LED blauw oplichten en hij zal een gong geven.

Vervolgens ga je naar het radar icoontje en scroll je naar beneden en tap je op "product toevoegen".

Installatie schermen:

De installatie liep bij mij iets anders dan waarschijnlijk nog normaal zal gaan omdat ik ook een Nest Protect hebt. Hierdoor liep de installatie via deze rookmelder. Als de installatie gelukt is geeft de camera weer een gong en zal hij worden toegevoegd aan het start scherm.

Gezichtsherkenning:

Tijdens de installatie vraagt de Nest om in de camera te kijken hierdoor herkend hij deze persoon. Hij zal van alle personen een registratie maken en deze in een overzicht zetten. Zodat jij kan aangeven of je deze persoon kent (of dat het geen persoon is). Je kunt de personen ook een naam geven.

Werking camera:

De camera neemt continue op. Je kunt dus via een tijdlijn elk moment van de dag bekijken. Als er een beweging wordt gedetecteerd zal deze als clip op de tijd lijn worden weergegeven. Ik vind dit niet helemaal gebruiksvriendelijk werken omdat je vrij lang moet scrollen om de juiste video te vinden.

Je kunt overigens een tijdstip selecteren en hiervan een clip maken, zodra deze selectie langer is dan 1 uur zal hij hiervan een time lapes van maken. Je kunt hierna de video downloaden, delen op socialmedia en mailen.

Dit product is te koop voor:


€ 349
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Beveiligingscamera's