Onze sponsor:

Review:

31 augustus 2021 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo Coolcam Motion Sensor (5in1)

Installatie via de Vera Edge:

De volgende controller is van Vera. Deze heeft een Z-wave chip ingebouwd dus het toevoegen zou niet al te veel problemen moeten geven. We draaien als eerste het klepje aan de achterkant van de sensor los en verwijderen de lipjes bij de batterijen.

Nu loggen we in op de Vera en gaan naar onze apparaten en klikken op "add device", nu zoeken we de motion sensor op. Helaas kan ik hem niet vinden dus gaan we hem proberen als generic sensor toe te voegen.

Na wat stappen vraagt de Vera om de sensor in de "leerstand" te zetten. Dit kun je doen door het knopje aan de achterkant van de sensor net zolang ingedrukt te houden tot de LED wit wordt. We laten voordat de LED weer uitgaat de knop los. 

Nu zie ik de LED blauw knipperen, groen worden en rood gaan knipperen. Na een even wachten zie ik hem ook verschijnen bij mijn apparaten. Het valt me alleen op dat het lang duurt tot de temperatuur binnenkomt. De lux waarde en luchtvochtigheid zie ik wel meteen.

De bewegingsmelder wordt gevonden als een aan/uitschakelaar. Door naar de apparaat configuratie te gaan kunnen we dit veranderen. Vul de volgende waardes in:

device_type: urn:schemas-micasaverde-com:device:MotionSensor:1
device_file: D_MotionSensor1.xml
device_json: D_MotionSensor1.json

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Je krijgt een bewegingsmelder, temperatuur-, licht- en luchtvochtigheidssensor. Bij beweging licht de LED blauw op, dit kun je overigens ook uitzetten via de parameters (zie hier). De temperaatuursensor geeft een waarde van 26,2 graden terwijl mij gekalibreerde sensor (welke er naast staat) 27,1 graden geeft. Hij is dus redelijk nauwkeurig.

Voorbeeld scene:

We maken een scene waarbij als er beweging wordt gedetecteerd en de lux waarde lager is dan 5 de lamp in de hal aangezet wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 33
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.