Onze sponsor:

Review:

31 augustus 2021 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo Coolcam Motion Sensor (5in1)

Installatie via Home Assistant (HASS):

Als laatste controller is HASS aan de beurt. Dit is een gratis software pakket welke je op verschillende hardware kunt installeren. Wij hebben hem draaien op een RPI-3 met een Aeon Labs Z-Wave USB stick om hem toe te voegen. Je kunt het toevoegen starten door naar de configuratie te gaan en hierna op Z-Wave te klikken. Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart.

Hierna moet je zorgen dat je de toevoegen modus wordt gestart op de sensor. Dit kun je doen door het kapje los te draaien en het beide lipjes bij de batterij te verwijderen. Vervolgens drukken we het toevoegen knopje 5 seconden in tot de LED wit oplicht en laten de knop weer los. Wacht niet tot de LED weer uit gaat want dan zal het toevoegen niet lukken. De LED zal hierna blauw gaan knipperen dit is om aan te geven dat het toevoegen is gelukt. Hij brand hierna nog 1x rood om aan te geven dat het klepje los is. Dit kun je uiteraard negeren.

Als ik bij mijn identiteiten kijk zie ik hem inderdaad verschijnen, dus het toevoegen is gelukt. Er is geen "apparaten configuratie" aanwezig maar dit kan ook met de hand worden toegevoegd (zie verderop in dit artikel). Nu kan ik de sensor installeren op zijn definitieve plek. 

Installatie schermen:

Werking:

Je krijgt een bewegingsmelder, temperatuur-, licht- , luchtvochtigheidssensor en sabotage alarm. Bij beweging licht de LED blauw op, dit kun je overigens ook uitzetten via de parameters (zie hier). De temperatuursensor geeft een waarde van 26,2 graden terwijl mij gekalibreerde sensor (welke er naast staat) 27,1 graden geeft. Hij is dus redelijk nauwkeurig.

Voorbeeld scene:

We maken een scene waarbij als er beweging wordt gedetecteerd en de lux waarde lager is dan 5 de lamp in de hal aangezet wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 33
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.