Onze sponsor:

Review:

31 augustus 2021 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo Coolcam Motion Sensor (5in1)

Installatie via Fibaro Home Center 2:

Om deze sensor toe te voegen loggen we eerst in op de HC2 via de web-interface. We gaan vervolgens naar onze apparaten en klikken op "add or remove device" hierna drukken we op "add".

De HC2  vraagt nu op de sensor in de leerstand te zetten. Dit kunnen we doen door het klepje aan de achterkant los te draaien en het knop 5 seconden ingedrukt te houden. Je moet wachten tot de LED wit oplicht hierna loslaten. Wacht niet tot de LED uit gaat want dan zal hij hem niet toevoegen.

Ik zie hierna dat hij gevonden wordt door de HC2 en zie de LED blauw knipperen om aan te geven dat de verbinding gelukt is. Om het licht spel af te sluiten zie ik de LED nog 1x rood worden. Deze rode kleur is om aan te geven dat het achterklepje eraf is.

Ik zie de verschillende sensoren nu ook bij mijn apparaten. Helemaal goed dus.

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Je krijgt een bewegingsmelder, temperatuur-, licht- en luchtvochtigheidssensor. De temperaatuursensor geeft een waarde van 30,2 graden terwijl mij gekalibreerde sensor (die ernaast staat) 29,9 graden geeft. Hij is dus redelijk nauwkeurig.

Bij beweging licht de LED blauw op, dit kun je overigens ook uitzetten via de parameters (zie hier).

Voorbeeld scene:

Deze sensor heeft een lichtsensor ingebouwd dus ideaal om te gebruiken als je een donkere kamer binnenloopt een lamp aan te zetten. We gebruiken hiervoor als trigger te bewegingsensor en als 2de voorwaarden dat de lux waarde lager moet zijn dan 5. Vervolgens zetten we de lamp aan.

Dus met deze regel loopt iemand een donkere ruimte in en zal de lamp aan gaan. Om het geheel weer uit te zetten zeggen wij bij geen beweging dat hij de lamp weer uit moet doen.

Dit product is te koop voor:


€ 33
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.