Onze sponsor:

Review:

31 augustus 2021 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo Coolcam Motion Sensor (5in1)

Installatie via Domoticz:

Het volgende systeem waar we de sensor gaan installeren is die van Domoticz. Dit is een gratis open source Smart Home systeem die op verschillende hardware kan draaien. Wij gebruiken een RP2 met een Aeotec USB Z-Wave stick.

De eerste stap is het losdraaien van het kapje van de sensor aan de achterkant en het weghalen van de lipjes bij de batterijen. Nu kunnen we inloggen via de webinterface van Domoticz. We ga naar het menu item "setup" en naar "hardware". Druk hierna op de setup bij de Aeon Labs controller en druk op "include node secure". Er zal en een pop-up komen dat de controller in leerstand staat.

Houd nu het toevoegen knopje aan de achterkant ingedrukt tot de LED wit oplicht. Als we hem loslaten dan zie ik de LED blauw knipperen wat aangeeft dat hij is toegevoegd. Wacht niet te lang met loslaten na de witte LED want dan zal het toevoegen niet lukken. De LED brand nog 1x groen en 1x rood op en ik zie hem in Domoticz verschijnen.

Nu kan ik de sensor installeren op ze definitieve plek. 

Installatie schermen:

Werking:

Je krijgt een bewegingsmelder, temperatuur-, licht- en luchtvochtigheidssensor. Bij beweging licht de LED blauw op, dit kun je overigens ook uitzetten via de parameters (zie hier). De temperaatuursensor geeft een waarde van 26,2 graden terwijl mij gekalibreerde sensor (welke er naast staat) 27,1 graden geeft. Hij is dus redelijk nauwkeurig.

Voorbeeld event:

We maken een scene waarbij als er beweging wordt gedetecteerd en de lux waarde lager is dan 5 de lamp in de hal aangezet wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 33
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren