Onze sponsor:

Review:

31 augustus 2021 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo Coolcam Motion Sensor (5in1)

Review van de nieuwe Neo Coolcam Motion Sensor (5in1)

We hebben al heel wat bewegingssensoren voorzien van een review. Dat is niet zo gek want als je je huis echt slim wilt maken is deze sensor wel een must have.

Dit écht slim maken is dat door beweging een lamp aan te zetten. Zo hoef je nooit meer aan je wandschakelaar te zitten. Andere toepassing is natuurlijk om te detecteren of er ongewenste bezoekers in je huis zijn.

Neo Coolcam is geen onbekende fabrikant, ze maken al enkele jaren Smart Home producten. Ze zijn een Chinese fabrikant die producten maken voor een gunstige prijs. De producten range is zeer groot want deze gaan van tussenstekkers tot deursensoren. Ze maken producten voor verschillende draadloze communicatie protocollen. Zo zijn er producten met WiFi, Zigbee en Z-Wave.

We gaan nu kijken naar hun nieuwe motion sensor welke gebruik maakt van de nieuwe Z-Wave 700 chip. Deze nieuwe chip heeft de volgende voordelen:

- Beter bereik
- Batterij verbruik verbeterd
- Betere beveiliging

Helaas zijn er nog niet zoveel controllers welke dit ondersteunen. Maar dit zal in de toekomst wel gaan veranderen. 

Let's move

Met deze bewegingsmelder kun je uiteraard beweging detecteren dit doet hij doormiddel van een ingebouwde PIR. Deze PIR kan temperatuurverschillen tussen de omgeving en het object waarnemen. Deze warmte is niet zichtbaar met het blote oog maar deze PIR kan het wel detecteren.

Naast deze functionaliteit heeft hij een ingebouwde temperatuurmeter. Handig als je hem bv wilt koppelen aan de verwarming van je ruimte. Er is nog meer, want je krijgt ook nog een lux/lichtmeter en luchtvochtigheidsmeter. Dit maakt hem redelijk uniek omdat er niet zoveel sensoren zijn die dit allemaal hebben ingebouwd.

USB gevoed

Als extraatje kun je deze bewegingsmelder aansluiten via USB om hem altijd te voorzien van stroom. Dat scheelt weer batterijen wisselen. Hij kan natuurlijk ook op batterijen werken. Er worden twee CR123A batterijen meegeleverd.

Deze sensor is te koop voor rond de 35,00 euro wat hem gunstig geprijsd maakt. Hij is 68 x 56 x 56mm wat hem niet de kleinste op de markt maakt. Er wordt een voetje meegeleverd zodat je hem goed kan bevestigen aan de muur en hem alle kanten op kunt draaien. Dit voetje is vast te maken door de bijgeleverde schroeven of met de dubbelzijdige sticker.

Wat krijg je:

- Sensor
- 2x 123AA Batterijen
- Dubbelzijdige sticker
- USB Kabel
- 2x schroeven + 2x pluggen
- Handleiding (Engels)

Specificaties:

Stroom: 2x CR123A of USB
Standby verbruik: 38uA
Verbruik: tot 15MA
Detectie bereik: 10M/120 graden
Bereik: tot 45m (binnen) 80m (buiten)
Afmetingen: 68x56x56mm (sensor + beugel)

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze sensor gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
- Fibaro Homecenter 2
- Fibaro Homecenter 3
Vera Plus
Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)
Home Asssitant (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 33
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.