Onze sponsor:

Review:

Neo Coolcam Door sensor

Installatie via de Homey:

Deze sensor maakt gebruik van de Z-Wave plus protocol dus het installeren op de Homey zou niet al teveel problemen moeten opleveren. Ik zie ook dat er een APP is en dat de sensor vermeld staat dus dat ziet er goed uit.

Om hem te installeren gaan we naar my.homey.app (of je gebruikt de APP) en klikken op de plus rechtsboven. Nu zoek je op Neo Coolcam en klikken op Doorsensor v2. Nu moeten we het lipje verwijderen bij de batterij en het toevoegen knopje 5 seconden ingedrukt houden tot de LED wit wordt. Als ik hem loslaat zie ik de LED rood knipperen en de Homey geeft aan dat het verwijderd/gereset is. Nu moeten we nogmaals het knopje 5 seconden ingedrukt houden. Na loslaten zie ik de LED nu blauw knipperen wat aangeeft dat hij wordt toegevoegd en dit zie ik ook bevestigd worden op de Homey.

Na een paar seconden zie ik de sensor bij mijn apparaten en hij doet wat hij moet doen. Nu kan ik de sensor installeren op ze definitieve plek. Zorg dat de afstand tussen de sensor en de magneet niet meer dan 2 cm uit elkaar zitten.

Nog een paar tips zorg dat je dichtbij de Homey bent en het juiste knopje indrukt voor het toevoegen. Deze zit namelijk rechtsbovenin en dus niet aan de linkerkant (dit is de tamper knop).

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Ik krijg een deur/raam-, temperatuur- en luchtvochtigheidssensor. Het valt op dat de sensor zeer snel reageert.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

Flow voorbeeld:

We maken een flow dat als de voordeur open gaat en ik thuis ben, dat dan de lamp in de hal aan gaat.

ALS:

EN:

DAN:

Dit product is te koop voor:


€ 23
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren