Onze sponsor:

Review:

Neo Coolcam Door sensor

Installatie via Home Assistant (HASS):

Als laatste controller is HASS aan de beurt. Ik maak gebruik van de Aeon Labs Z-Wave USB stick om hem toe te voegen. Je kunt het toevoegen starten door naar de configuratie te gaan en hierna op Z-Wave te klikken. Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart.

Hierna moet je zorgen dat je de toevoegen modus wordt gestart op de sensor. Dit kun je doen door het kapje te verwijderen en het lipje bij de batterij. Vervolgens drukken we het toevoegen knopje 5 seconden in tot de LED wit oplicht. De LED zal hierna blauw gaan knipperen dit is om aan te geven dat het toevoegen is gelukt.

Als ik bij mijn identiteiten kijk zie ik hem inderdaad verschijnen, dus het toevoegen is gelukt. Er is geen "apparaten configuratie" aanwezig maar dit kan ook met de hand worden toegevoegd (zie verderop in dit artikel). Nu kan ik de sensor installeren op zijn definitieve plek. Zorg dat de afstand tussen de sensor en de magneet niet meer dan 2 cm uit elkaar zitten.

Installatie schermen:

Werking:

Ik krijg een deur/raam-, temperatuur- en luchtvochtigheidssensor. Het valt me op dat de deur/raam sensor geen open of dicht geeft maar 22 voor open en 23 voor gesloten. Je kunt eventueel hiervoor een aangepaste template maken. Zie hier voor de uitleg hierover.

Voorbeeld flow:

We maken als voorbeeld dat als de deur opengaat en de zon onder is, dat dan de Wallie dimmer wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 23
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren