Onze sponsor:

Review:

Neo Coolcam Door sensor

Installatie via de Fibaro Home Center 3:

We hebben net deze sensor op de HC2 geinstalleerd dus op de HC3 moet dit geen problemen gaan opleveren. We gaan hem weer toevoegen.

We verwijderen als eerst het kapje van de sensor en het lipje bij de batterij. Hierna loggen we in op de HC3. We gaan naar onze apparaten en drukken op het plusje. Nu moeten het toevoegen knopje aan de binnenkant van de sensor 5 seconden ingedrukt houden tot de LED wit wordt. De HC3 geeft een melding dat hij aan het "toevoegen" is en ik zie de LED van de sensor blauw knipperen.

Na een paar seconden geeft hij een melding dat het toevoegen is gelukt. Nu kan ik de sensor installeren op ze definitieve plek. Zorg dat de afstand tussen de sensor en de magneet niet meer dan 2 cm uit elkaar zitten.

Het valt mij op dat er geen configuratie (parameters) aanwezig is dit zul je dus met de hand moeten toevoegen. Zie verderop in de artikel.

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Ik krijg een deur/raam-, temperatuur- en luchtvochtigheidssensor. Het valt op dat de sensor zeer snel reageert.

Scene opties:

 

Voorbeeld scene:

Als voorbeeld zorgen we dat als de deur opengaat dat dan de lamp in de wc ook aangaat.

Trigger:

Doen:

Dit product is te koop voor:


€ 23
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.