Onze sponsor:

Review:

Neo Coolcam Door sensor

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

Nu we 2 controllers gehad hebben gaan we door naar de HC2. Deze controller heeft ook een Z-Wave chip ingebouwd dus zou compatible moeten zijn met deze sensor. We gaan hem uiteraard toevoegen om te kijken of dit het geval is.

We loggen als eerste in op de web interface van de HC2 en gaan naar onze apparaten. Hierna klikken we op " add/remove device" en hierna op "add". Nu moeten we het lipje verwijderen bij de batterij en het toevoegen knopje 5 seconden ingedrukt houden tot het LED wit wordt. De HC2 geeft een melding dat het toevoegen is gestart en ik zie de LED blauw gaan knipperen op de sensor. Dit geeft aan dat hij aan het "toevoegen" is. Na een paar seconden zie ik hem bij mij apparaten verschijnen.

Valt me op dat hij als motion sensor wordt geregisteerd. Dit maakt voor de werking niet uit want de waardes komen allemaal goed binnen. Nu kan ik de sensor installeren op ze definitieve plek. Zorg dat de afstand tussen de sensor en de magneet niet meer dan 2 cm uit elkaar zitten.

Het valt mij op dat er geen configuratie (parameters) aanwezig is dit zul je dus met de hand moeten toevoegen. Zie verder op in de artikel.

Installatie:

Configuratie:

Werking:

Ik krijg een deur/raam-, temperatuur- en luchtvochtigheidssensor. Het valt op dat de sensor zeer snel reageert.

Scene opties:

Voorbeeld scene:

We willen graag dat als het alarm aan staat en de deur wordt open gezet, dat dan alle lampen in de hal aan gaan. We gebruiken hiervoor de trigger "Breached and armed" en zorg dat de "Hal" aangezet wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 23
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.