Onze sponsor:

Review:

Neo Coolcam Door sensor

Installatie via Domoticz:

Het volgende systeem waar we de sensor gaan installeren is die van Domoticz. Dit is een gratis open source smart home systeem welke op verschillende hardware kan draaien. Wij gebruiken een RP2 met een Aeotec USB Z-Wave stick.

De eerste stap is het verwijderen van het kapje van de sensor en het weghalen van het lipje bij de batterij. Nu kunnen we inloggen via de webinterface van Domoticz. We ga naar het menu item "setup" en naar "hardware". Druk hierna op de setup bij de Aeon Labs controller en druk op "include node secure". Er zal en een pop-up komen dat de controller in leerstand staat. Houd nu het toevoegen knopje 5 seconden ingedrukt tot de LED wit oplicht. Als we hem loslaten dan zie ik de LED blauw knipperen wat aangeeft dat hij is toegevoegd, dit is ook het geval want ik zie in Domoticz een melding dat het gelukt is.

Nu kan ik de sensor installeren op ze definitieve plek. Zorg dat de afstand tussen de sensor en de magneet niet meer dan 2 cm uit elkaar zitten.

Installatie schermen:

Bediening:

Ik krijg een deur/raam-, temperatuur- en luchtvochtigheidssensor. Zoals gebruikelijk bij Domoticz moet ik even bij de configuratie het type veranderen naar deur/raamsensor. Hierna zie ik namelijk open en dicht binnen komen.

Voorbeeld event:

We zorgen dat als de deur wordt open gedaan en de lux waarde is lager van 5 (het is donker) dat dan de lamp in de hal wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 23
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren