Onze sponsor:

Review:

Neo Coolcam Door sensor

Concurrentie:

Er is behoorlijk wat concurrentie op het gebied van deur/raam sensoren welke met Z-Wave werken. Ik vergelijk de meest gebruikte versies.

Dit zijn ze:

Als we beginnen met de Neo Coolcam dan valt op dat deze stukken groter is dan de andere drie genoemde. De Sensative is de kleinste van de drie maar wel de langste. Deze versie heeft trouwens ook een ingebouwde batterij welke 10 jaar mee zou moeten gaan. Nu we het toch hierover hebben dan kunnen we opnoemen dat de Neo Coolcam een USB aansluiting heeft om hem altijd te voorzien van stroom. 

De Sensative, Neo coolcam en Aeotec hebben beide de 700 serie Z-Wave chip en zijn hierdoor beter voorbereid op de toekomst. Als je een sensor met een luchtvochtigheidsmeter zoekt, dan heb je de Neo Coolcam nodig want dit hebben de andere sensoren niet. De Fibaro en Neo Coolcam hebben een temperatuursensor ingebouwd.

Als laatste kijken we naar de prijs hier is de Neo Coolcam het goedkoopste met zijn 20 euro. De duurste is de sensative is de duurste met zijn € 49,95. 

Het is wat lastig om een conclusie te trekken maar als je de kleinste zoekt dan is Fibaro je maatje en zoek je wat meer sensoren en maakt de grote niet uit? Dan is de Neo Coolcam een goed alternatief. Wil je geen batterijen wisselen dan is de Neo Coolcam de enige optie.

Dit product is te koop voor:


€ 23
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren