Onze sponsor:

Review:

20 augustus 2021 | Niels Laan | Loqed, Slimme sloten

Loqed Smart Lock

Werking:

Je kunt het slot aan de buitenkant via het bedieningspaneel openen. Hierbij kijkt hij of je weg bent geweest van huis. Om dit te bepalen moet je minimaal 500 meter van je huis zijn geweest voor tenminste 5 minuten. Als je dus je auto voor de deur gaat wassen heb je niet aan deze voorwaarden voldaan. Je kunt dan alleen het slot openen door de code in te voeren of de APP op te starten en de deur te openen. 

In de praktijk komen dit soort situaties nog weleens voor en dan is het behoorlijk omslachtig om de deur te openen. Het invoeren van de code gaat namelijk niet via een keypad maar een omhoog pijltje en verder pijltje. Je bent dus even bezig om een 6 cijferige code in te voeren. Als je hem verkeerd invoert of in het begin een fout maakt dan is er ook geen mogelijkheid om te annuleren/opnieuw te beginnen. 

In de laatste versie van dit slot is de mogelijkheid om de "touch to open" uit te zetten. Hierbij loop je natuurlijk wel het risico dat iemand je deur zomaar kan open maken.

Als je wel op de normale manier het slot kunt openen dat is dit natuurlijk erg fijn want het geklungel met een sleutel heb je niet meer. Ook het automatisch ontgrendelen en vergrendelen is een mooie optie. Dit werkt ook goed en scheelt je weer wachten bij de deur.

Wat ik als laatste wil melden is dat het even een andere mindset is omdat je toch het gevoel hebt niet naar binnen te kunnen als de techniek het laat afweten. Je hebt tenslotte geen fysieke sleutel meer. Maar na een paar weken weet je niet meer beter.

Dit product is te koop voor:


Robbshop (installatie mogelijkheid)
€ 349
Kopen
349
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.