Onze sponsor:

Review:

20 augustus 2021 | Niels Laan | Loqed, Slimme sloten

Loqed Smart Lock

Installatie via de Homey:

Nu we het slot hebben geinstalleerd kunnen we deze nog slimmer maken door hem te koppelen aan de Homey. Je kunt hem dan gebruiken in je flows en vanuit de Homey bedienen. Het toevoegen van de Loqed kun je starten door de Homey op de starten en op het plusje te drukken. Vervolgens zoeken we de Loqed op en installeren de APP. 

Hierna moet je inloggen met de gegevens van de Loqed en het slot selecteren welke je wilt toevoegen. Na het drukken op het juiste slot komt er een melding dat we worden uitgelogd na het toevoegen. Na het toevoegen doen we dit dus maar even ondanks dat ik het slot zie staan bij onze apparaten.

We kunnen nu de Loqed op slot doen en van het slot afhalen. We kunnen ook alleen het slot open doen. Het geheel reageert vlot en doet dus wat hij moet doen.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Er is dus een "op slot" en "van het slot af" mogelijkheid. Je kunt tevens de deur openen (van het dagslot afhalen).

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

DAN:

 

Flow voorbeeld:

Nu we het slot gekoppeld hebben aan de Homey kunnen we deze automatisch op slot laten gaan. Met onze voorbeeld flow gaan we zorgen dat, als ik weg ben, dat dan het slot open gezet wordt. We zetten er ook nog een vertraging in van 2 minuten, mochten we dan nog naar binnen willen dan kan dit wat sneller.

Dit product is te koop voor:


Robbshop (installatie mogelijkheid)
€ 349
Kopen
349
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.