Onze sponsor:

Review:

20 augustus 2021 | Niels Laan | Loqed, Slimme sloten

Loqed Smart Lock

Met dit slimme slot van Loqed kun je op afstand je slot openen. Dit openen gaat dmv van de APP of het touch pad die aan de buitenkant van de deur zit. Dit slot is namelijk echt keyless er is dus geen fysieke sleutel meer aanwezig. Je hoeft alleen maar je vinger (of elleboog/arm) tegen het paneel te houden en de deur gaat open. Hiervoor moet je wel je telefoon bij je hebben. Mocht je deze vergeten zijn dan kun je het slot altijd nog openen d.m.v. een code.

De Loqed wordt gevoed door maar liefst 8 batterijen, waarbij 2 batterijen als backup dienen, mochten de andere 6 leeg zijn. Als deze 2 dan ook weer leeg zijn (je krijgt een melding in de APP) dan kun je de deur alsnog openen met een 9v batterij aan de buitenkant. Zorgen dat je de deur niet open krijgt hoeven er dus niet te zijn.

Er is een zeer complete APP voor iOS en Android. Deze zit duidelijk in elkaar en doet wat hij moet doen. Je kunt hier gemakkelijk een derde toegang geven. Dit is ook een sterk onderdeel, omdat je toegang kan geven via een code of via de APP. Er kunnen ook diverse schema's aan het slot gehangen worden voor toegang op een bepaalde dag/tijd. 

Je kunt ook nog het slot automatisch vergrendelen en zelfs als je in de buurt komt laten ontgrendelen.

De prijs van 349 euro is niet supergoedkoop maar als je hem vergelijkt met de concurrentie dan is dit vergelijkbaar. 

Conclusie:

Echt sleutelloos
Goede en gebruiksvriendelijke APP
Derden toegang geven zonder APP maar met code
Goede beveiligd

Niet de goedkoopste oplossing
Geen lokale API koppeling

Eindoordeel

8,0

Praktijk ervaring:

Ik heb dit slot nu enkele maanden in gebruik en heb dus een goede indruk gekregen van de mogelijkheden. Laat ik met de positieve zaken beginnen. De werking van het slot is zeer prettig het niet meer hoeven pakken van een sleutel is erg fijn. Je hoeft er ook niet meer aan te denken dat je een sleutel mee hoeft te nemen. Ook niet iedereen hoeft een sleutel te hebben. Zo hebben mijn kinderen nog geen sleutel maar kunnen nu wel naar binnen d.m.v. de code.

Het open en sluiten van het slot werkt allemaal soepel. Hij maakt wel wel wat lawaai maar als je dit met de concurrentie vergelijkt, dan valt dit wel weer mee en vind ik het niet meer storend. Even wennen.

Alle smart mogelijkheden zijn simpel en goed geïntegreerd en doen wat ze moeten doen. Ook de APP zit logisch in elkaar en werkt prima, hij start ook redelijk snel op.

Het is ook een fijne gedachte dat je deur altijd op slot gaat. Zo kun je nooit meer vergeten hem op slot te doen. Wel zo veilig.

In de eerste paar weken had ik vaak dat ik de touch functie niet kon gebruiken. Ik moest dan elke keer de code invoeren, en dit is behoorlijk vervelend. Na de aanschaf van een nieuwe telefoon en deze alle rechten te hebben gegeven gaat het openen stukken beter. Wat wel vervelend blijft is als je even de deur uit gaat, en niet ver van huis bent, je het slot niet snel meer kunt openen. Stel je bent iets vergeten en je wilt nog snel even terug naar binnen dan moet je de keypad gebruiken, die niet zo gebruiksvriendelijk is. Jammer, dat er niet gekozen is voor een normale keypad.,

De bijgeleverde batterij ging bij mij 2 maanden mee. Dit vind ik wel vrij kort. Loqed gaf aan dat er een batch batterijen de deur uitgegaan is waarbij de batterijen niet heel goed waren en dat er een update is uitgebracht om de levensduur te verlengen.

Ik maak nu gebruik van de oplaadbare batterijen set van Loqed. Hiermee kun je de batterijen in het slot laten en hoef je alleen maar de oplader aan te sluiten. Deze heeft een zeer lange kabel waardoor dit mogelijk is. Het is nog even afwachten hoelang deze meegaan voordat ze weer opgeladen moeten worden.

Minder positief punt is dat het slot vaak niet te bereiken is. Dit wordt kenbaar gemaakt via een email, wat natuurlijk fijn is, maar nog fijner zou zijn als het slot gewoon wel te bereiken is. Hierdoor gaat het slot weleens niet automatisch van het slot af en/of niet op slot via mijn smart home systeem. Waar dit aan ligt is mij niet helemaal duidelijk aangezien het WiFi punt dicht bij de Gateway is en de Gateway dicht bij het slot. Dit wordt ook bevestigd door de APP/kun je in de APP zien. 

De integratie met Homey werkt zeer prettig en geeft je net even wat meer mogelijkheden.

Is dit dan het ultieme slimme slot? Nee, dat vind ik nog niet. Met name de connectie problemen en het soms niet kunnen openen van je deur met de "touch" mogelijkheid bederft een klein beetje de pret.  

 

Getest met:
Homey, Firmware 7.11, APP: 2.0.4
HASS, firmware 0.98.2Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


Robbshop (installatie mogelijkheid)
€ 349
Kopen
349
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.