Onze sponsor:

Review:

30 augustus 2022 | Niels Laan | Lidl, Tussenstekkers/Wall plugs

Lidl/Silvercrest Smart Plug - Tussenstekker - Zigbee

Concurrentie tussenstekker Zigbee:

Op het gebied van Zigbee tussenstekkers beginnen steeds meer fabrikanten te komen met de tussenstekkers. We gaan de Silvercrest/Lidl vergelijken met Philips HUE smart plug, Aqara smart plug, INNR Tussenstekker, Frient Smart Plug en de Ikea Draadloos plug-in stopcontact. Laten we met deze laatste beginnen want deze is de goedkoopste van het stel. Hij is voor € 9,99 te verkrijgen. De Ikea is wel weer de grootste van allemaal. Hierin wint de Frient en INNR want deze zijn super compact en bijna net zo groot als de stekker zelf. Deze hebben alleen samen met de HUE en Aqara een maximaal aan te sluiten vermogen van 10A. De BlitzWolf, Ikea en Lidl hebben het maximaal aan te sluiten vermogen, dit is namelijk 16A.

Als we kijken naar de mogelijheid om energie te meten dan hebben de Aqara, HUE en BlitzWolf deze mogelijkheid. Deze laatste vinden we alleen wel erg plastic, nu zal je in de praktijk daar weinig van merken maar als je vaak de stekker erin en eruit haalt zouden wij niet voor deze kiezen.

Dan hebben we alle versies wel gehad behalve de Lidl. Deze valt op omdat hij nogal groot is, bijna 2x zo groot als de INNR. Als laatste willen we nog melden dat de Ikea variant geen knopje heeft om hem aan/uit te zetten. Dit is niet heel praktisch.

Welke tussenstekker is nou de beste keuze?
Ga je voor de goedkoopste en kan je het aan-/uit knopje je gestolen worden? Dan is de Ikea de beste keuze. Ga je voor de kleinste? dan is de INNR een mooie optie. Wil je energiemeting en niet te veel betalen dan is de BlitzWolf een goede optie.

Vergelijkingstabel:

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels