Onze sponsor:

Review:

03 november 2020 | Niels Laan | INNR, Slimme lampen

INNR Smart Filament Bulb vintage (RF-261/RF-264)

Installatie via de Vera Plus:

De Vera Plus heeft een Zigbee chips ingebouwd dus het toevoegen van deze lamp zou geen probleem moeten zijn. De eerst stap is om de oude lamp te verwijderen. Ik zorg altijd dat ik even de stroom eraf haal. Wel zo veilig, we draaien vervolgens de INNR er weer in. Hiervoor gebruik ik een doekje om te zorgen dat er geen vlekken op de lamp komen.

Hierna voorzien we hem van stroom. De lamp zal even knipperen om aan te geven dat hij in de leermodus staat. Vervolgens loggen we in op de Vera en gaan naar onze apparaten. We klikken vervolgens op "add device" en selecteren Generic Zigbee omdat we de INNR niet kunnen vinden via de zoekmachine. Na een paar keer op volgende wordt er gevraagd de lamp in leerstand te zetten. Dit kun je doen door de lamp even 1x aan- en uitzetten. Hij zal weer kort even knipperen.

Ik zie hem verschijnen op mijn dashboard. Het duurde bij mij even tot de juiste configuratie in beeld kwam. Ik kan de lamp dimmen en aan-/uitzetten.

Lukt het toevoegen overigens niet dan kun je de lampen ook even resetten door hem 6x aan/uit te zetten.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Ik krijg een aan-/uitschakelaar en een dimmer.

Voorbeeld Scene:

Ik wil graag dat 15 min. voordat de zon ondergaat dat de INNR wordt aangezet. Als bonus stel ik ook nog als voorwaarde dat er iemand thuis moet zijn.

Dit product is te koop voor:


€ 24
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen