Onze sponsor:

Review:

03 mei 2022 | Niels Laan | INNR, Slimme lampen

INNR Smart Candle Colour

Review van de slimme kaarslamp van INNR.

We hebben een leuk product binnen gekregen van INNR; de INNR Smart Candle Colour. Dit is een kaars LED lamp welke je op afstand kunt bedienen. INNR is een Nederlandse fabrikant van Smart Home producten. Ze richten zich vooral op verlichting, zo hebben ze buitenverlichting, ledstrips en dus LED lampen zoals deze kaarslamp. Wij hebben al diverse producten voorzien van een review.

De producten van INNR werken via de Zigbee 3.0 protocol. Deze protocol zorgt voor draadloze communicatie tussen de apparaten. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van de WiFi protocol. Voordeel hiervan is dat het een gescheiden netwerk is en dus niet in de war kan raken met je andere apparaten. Nog een voordeel is dat Zigbee apparaten onderling met elkaar kunnen praten, waardoor het signaal aan elkaar kan worden doorgegeven. Op deze manier hoeft een lamp niet dichtbij de hub te zijn en kan je dus het bereik van je netwerk vergroten.

Zigbee is in principe een open standaard waar meerdere fabrikanten gebruik van maken. Zo werken Philips en Ikea ook met deze standaard. Je kunt deze lamp dus ook toevoegen aan andere hubs dan de hub van INNR zelf.

16 miljoen kleuren

Laten we weer even terug gaan naar de Smart Candle colour. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze lamp de mogelijkheid tot het maken van verschillende kleuren. Hij heeft hiervoor witte LED's en gekleurde LED's (RGB) ingebouwd. Met deze laatste kun je 16 miljoen kleuren maken. Met de wittte LED's kun je wat natuurlijker kleuren maken. Deze zijn wat warmer of kouder kleuren (geel/blauw)

Hij heeft een vermogen van 4.9W wat gelijk staat aan 35W met een ouderwetse lamp. Er is een straalhoek van 300 graden en hij geeft 465lm. De lamp is uiteraard aan/uit te zetten (wel zo handig) en er is een dimfunctie. De lamp heeft een zeer laag standy verbruikvan 0,33W. Als laatste is het handig om te melden dat hij een e14 (kleine) fitting heeft.

Hij is te koop voor €29,99 euro en de 2 pack voor €54,99 euro.

Wat krijg je:

- 2x lamp
- Handleiding

Specificaties:

Licht kleur: 16 miljoen kleuren

Kleurtemperatuur: 1800K - 6500K

Licht kwaliteit: (CRI)>80

Lumen: 465lm

Straalhoek: 300°

Gemiddelde levensduur: 25.000 h

Inschakeltijd: < 0.5 sec

Dimbereik: 3-100%

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze Smart Candle Colour gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
- Philips HUE
- Ikea TRADFRI
- Aeotec Smart Home Hub - Smartthings
- Home Assistant

Dit product is te koop voor:


€ 30
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.