Onze sponsor:

Review:

10 augustus 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

RobbSmarrt - Inbouwdimmer Hue Zigbee 400W

Installatie via de Trust Z1 Zigbee control station:

Als laatste controller testen we de inbouw dimmer met een nieuwkomer de Trust Z1 Zigbee control station. Als eerste bouw je de dimmer in achter je bestaande schakelmateriaal. Zorg dat je de stroom eraf haalt en de juiste draden op de juiste punten aansluit. In de handleiding staat een duidelijk schema hoe je dit moet doen. Wacht nog even met het terugzetten van de stroom. Het is namelijk gemakkelijker om eerst de Trust Smart Home APP op te starten en het toevoegen van een nieuwe lamp te starten. Dit toevoegen kun je doen door eerst naar een kamer te gaan en dan rechts bovenin op het plusje te klikken, vervolgens selecteer je andere merken en Zigbee lamp dimbaar. Hierna voorzie je de dimmer van stroom. De dimmer zal dan 15 seconden de lamp in een leerstand staan waardoor de controller hem kan vinden. De lamp zal 2x knipperen om dit aan te geven. 

Hij werd bij mij gevonden en ik kan hem aan- of uitzetten en het dim niveau bepalen. Met de door mij getest LED lamp (Ikea ledera) en 30W gloeilamp kreeg ik geen flikkeringen en verloopt het dimmen vloeiend.

Mocht de APP de lamp niet vinden zet dan de inbouw dimmer even aan en uit. Als dit ook niet werkt, druk dan de reset knop 5x snel achter elkaar in. De lamp zal 3x knipperen om aan te geven dat de reset gelukt is.

Installatie schermen:

Voorbeeld scene:

Als voorbeeld scene wil ik graag dat na zonsondergang de lamp wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.