Onze sponsor:

Review:

10 augustus 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

RobbSmarrt - Inbouwdimmer Hue Zigbee 400W

Installatie via Ikea Tradfri:

Met deze controller maken wij niet zo vaak een review, maar dit is een Zigbee product en zou ook met deze controller moeten werken. Wij gaan eerst de inbouw dimmer aansluiten. Zorg dat je de stroom eraf hebt en sluit de draden op de juiste punten aan. Als je klaar bent wacht dan nog even met het erop zetten van de stroom. Start eerst de APP op en ga naar je apparaten beheer gedeelte en druk op het plusje. Druk hierna op LED-lamp en voorzie de dimmer van stroom en pak de afstandsbediening erbij. Haal vervolgens het klepje aan de achterkant los en hou het "pair" knopje aan de achterkant 10 seconden ingedrukt. Hierna zal hij gevonden worden en zal de lamp 3x in en uit faden om aan te geven dat het toevoegen is gelukt. Mocht het toevoegen niet lukken herhaal dan de procedure maar druk in het begin 5x op het reset knopje op de inbouw dimmer.

Ik zie hem verschijnen in 'mijn kamer' en kan hem aan- en uitzetten en dimmen. Met de door mij getest LED lamp (Ikea ledera) en 30W gloeilamp kreeg ik geen flikkeringen en verloopt het dimmen vloeiend.

Installatie schermen:

Configuratie:

Voorbeeld scene:

Op de Ikea controller maak ik een scene om een lamp aan te zetten als ik wakker word.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.