Onze sponsor:

Review:

10 augustus 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

RobbSmarrt - Inbouwdimmer Hue Zigbee 400W

Installatie via de Homey:

Het toevoegen van deze dimmer gaat door hem eerst in te bouwen. Zorg dat er geen stroom op de draden staat en dat je de draden op de juiste punten aansluit. Bij de dimmer wordt een schema meegeleverd, dus dit moet redelijk voor zichzelf spreken. Wacht nog even met het aanzetten van de stroom als je klaar bent. Het is namelijk gemakkelijk om eerst de APP van de Homey op te starten en naar je apparaten gedeelte te gaan. Je klikt vervolgens op het "plusje" rechtsboven en zoekt de Robbsmarrt dimmer op. Let op dan je de 3 draads Zigbee versie pakt. Als de controller aangeeft dat het toevoegen is gestart dan voorzie je de dimmer van stroom. Deze zal dan 15 seconden lang in de leerstand gezet worden. Hij geeft dit aan door 2x te knipperen met de lamp. Als het toevoegen is gelukt is zal de lamp 3x in en uit faden om aan te geven dat het gelukt is. Uiteraard geeft de APP dit ook aan. 

Bij ons werd hij ook netjes gevonden en kunnen hem aan- en uitzetten en het dim niveau bepalen. Werkt dus zoals je zou verwachten. Met de door mij getest LED lamp (Ikea ledera) en 30W gloeilamp kreeg ik geen flikkeringen en verloopt het dimmen vloeiend. Het bereik lijkt ook prima op orde, want onze Homey staat beneden in de woonkamer terwijl de dimmer op zolder staat.

Mocht het toevoegen overigens niet lukken, zet dan de dimmer dan wat dichterbij de controller of andersom. Mocht dit ook niet helpen zet dan de inbouw dimmer even aan en uit. Als dit ook niet werkt druk dan de reset knop 5x snel achter elkaar in. De lamp zal 3x knipperen om aan te geven dat de reset gelukt is.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Een dimmer :)

Flow opties:

ALS:

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

Als ik de inbouw dimmer aanzet dan moeten ook alle lampen in de woonkamer aan gaan.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers