Onze sponsor:

Review:

10 augustus 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

RobbSmarrt - Inbouwdimmer Hue Zigbee 400W

Conclusie:

Met deze inbouw dimmer kun je op een onzichtbare manier je lampen slim maken. Je bouwt hem namelijk achter je bestaande schakelmateriaal in. Hierdoor hou je ook mooi alles in een geheel met de rest van je huis. Ander groot voordeel is dan je de lamp zowel via je controller kunt bedienen als via de wandschakelaar. Wel goed voor de WAF :)

Hij werkt via de Zigbee protocol. Let er dus goed op dat jouw controller dit ondersteunt. Er is overigens ook een Z-Wave variant beschikbaar. Zoals je wel meer ziet bij Zigbee verlichtingsproducten is er geen energie meting. Dit is natuurlijk geen ramp maar wel iets om in je achterhoofd te houden.

Met het inbouwen moet je rekening houden dat je een blauwe draad nodig hebt in je inbouwdoos. Dit is niet altijd het geval. Ander punt van aandacht is dat de dimmer vrij dik is en dat het soms wat proppen is om hem ingebouwd te krijgen. Een inbouwdoos met een diepte van 50mm is wel aan te bevelen.

Wat deze inbouw dimmer bijzonder maakt is dat er maar weinig Zigbee dimmers op de markt zijn en daarnaast is hij ook nog gunstig geprijsd. Door de Zigbee ondersteuning werkt hij perfect met oa Philips HUE en Ikea Tradfri.

Er kan maximaal 400W worden aangesloten als je een halogeen of gloeilamp gebruikt. Als je LED gebruikt is dit 200W maximaal. Dit zal in de meeste situaties voldoende zijn.

Deze dimmer is te koop via onze partner voor € 49,95 wat hem zeer gunstig geprijsd maakt. 

 

Dus: Zoek je een mooi manier om je lampen slim te maken? Dan is de inbouw dimmer van Robbsmarrt een goede optie.

Prijs
Uniek product
Werkt met veel verschillende controllers

Blauwe draad nodig
Inbouw diepte

Getest met:
Homey, Firmware 1.5.9, APP: 1.1.0
ZipaTile, firmware 1.1.38
Ikea Tradfri, firmware
Philips HUE, firmware
Trust Z1, firmare

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers