Onze sponsor:

Review:

10 augustus 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

RobbSmarrt - Inbouwdimmer Hue Zigbee 400W

Nadat we de Wandzender 8 knops van Robbsmarrt al voorzien hebben van een review is het nu de beurt aan de inbouwdimmer Hue Zigbee 400W RobbSmarrt. Wij gaan hem voorzien van een review.

Je kunt op verschillende manieren een slimme lamp aansturen. Dit kan door een slimme bulb in je armatuur te draaien en deze via je smartphone te bedienen. Nadeel van deze constructie is dat het bedienen via de normale wandschakelaar niet goed gaat. Je haalt namelijk de stroom van de lamp af en hierdoor is hij niet meer te bedienen via de APP. Oplossing is vaak om een afstandsbediening/wandzender te gebruiken. Maar deze passen vaak niet in je bestaande schakelmateriaal en ziet het er niet meer als een geheel uit.

Een beter oplossing is om je normale lamp te behouden en een slimme inbouwschakelaar achter je bestaande schakelmateriaal in te bouwen. Hierdoor houd je een geheel en zie je niet dat de lamp/schakelaar slim is gemaakt. En natuurlijk heb je de mogelijkheid om hem via je controller te bedienen of via de wandschakelaar. Beide zullen de juiste status weergeven en de lamp wel of niet van stroom voorzien. De inbouw dimmer van Robbsmarrt voorziet hierin.

Deze inbouw dimmer werkt via de Zigbee protocol, er is ook een Z-wave variant welke wij later nog gaan voorzien van een review. Je kunt het verschil tussen Zigbee en Z-Wave hier lezen. De dimmer is 45,5x45x20,3 mm groot dit maakt hem niet de kleinste maar met een inbouwdoos van 50mm moet het passen.

De versie welke wij gaan voorzien van een review is een 3 draads versie. Je hebt hiervoor een blauwe draad nodig om hem aan te sluiten. Robbsmarrt heeft ook een 2 draads versie, deze gaan wij uiteraard ook nog nader bekijken. Een punt van aandacht is dat hij een pulsschakelaar nodig heeft. Hierdoor kun je hem goed bedienen. Je kunt bv hem ingedrukt houden om te dimmen.

"Bonuspunten"

Mocht je problemen hebben met het bereik van je Zigbee producten dan kan deze inbouw dimmer helpen om je bereik te vergroten. Hij is namelijk continue voorzien van stroom waardoor hij als een "repeater" kan werken.

Er kan maximaal 400w op aangesloten worden als je halogeen of een gloeilamp gebruikt. Bij een LED lamp kan er maximaal 200W worden aangesloten. Dus bij een normale situatie is dit ruim voldoende.

Hij is te koop voor € 49,95 wat hem zeer gunstig geprijsd maakt. Als je er wat meer koopt krijg je korting.

Wat krijg je:

- Dimmer
- Handleiding

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze dimmer gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipabox
- Phlilps HUE
- Ikea Tradfri
- Trust Z1 Zigbee control station

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.