Onze sponsor:

Review

Hombli Set

De Smart Socket (stroom schakelaar)

De Smart Socket komt uit een kleine doos met een eigen Hombli uitstraling. Allemaal netjes verzorgd. In de doos vind je een gebruiksaanwijzing en natuurlijk de Smart Socket. De Smart Socket kun je besturen via je smartphone, er zit een fysieke aan/uit schakelaar op zodat je hem ook nog met de hand kunt bedienen. Leuke feature is dat je energieverbruik wordt gemeten, handig om te weten wat een apparaat nu precies verbruikt en of je hierop kunt besparen. Aan veiligheid is ook gedacht want er is namelijk een bescherming tegen overbelasting. Je kan een vermogen tot maximaal 3680 Watt aan en 16 Ampère op aansluiten.

De kwaliteit is uitstekend, voelt degelijk aan en hij is niet rond zoals bij andere merken, maar vierkant met zeer afgeronde hoeken wat hem nog steeds lekker klein laat zijn. In de aan-/uit knop zit een LEDje ingebouwd welke rood oplicht als hij aan staat. Nu we het toch over deze knop hebben: ik vind het een beetje vreemd dat deze knop aan de zijkant zit. Je zou eerder verwachten dat hij aan de bovenkant zit. Geen showstopper natuurlijk.

Mocht je trouwens meerdere stekkers naast elkaar willen gebruiken dan is dit geen probleem, met het ontwerp is hier rekening mee gehouden. Heb je maar 1 stopcontact beschikbaar? Dan heeft Hombli ook een dubbele variant.

Hij is te koop voor € 24,95 wat hem gunstig geprijsd maakt t.o.v. van andere tussenstekkers.

Uiterlijk:

Grootte:

Wat krijg je:

- Tussenstekker
- Handleiding

Toevoegen in de APP

We openen de Hombli APP en kiezen voor “Add device” in het hoofdscherm. We krijgen nu een keuze welk Hombli product we willen toevoegen. We selecteren de "Power voor de Smart Socket" en krijgen de gebruiksaanwijzing te lezen met welke stappen we moeten uitvoeren. Goed, de Smart Socket zit in het stopcontact en de indicator knippert. Nu moeten we aangeven welke wifi connectie we willen gebruiken en het wachtwoord hiervoor. Nu komt er een melding dat alleen 2,4 Ghz wifi netwerken ondersteund worden. Een beetje jammer aangezien 5 Ghz al een tijdje bestaat. Aan de andere kant is het bereik van 2,4 Ghz net iets beter. Wat goed kan helpen in een huis met alleen 1 wifi punt.

In de volgende stap gaat de APP op zoek naar de Smart Socket. Na een tijdje wachten geeft de APP aan dat hij de Smart Socket niet kan vinden. Ik selecteer Retry en krijg eerst een korte handleiding hoe ik ervoor moet zorgen dat de indicatie licht knippert. Hij knipperde toch echt, maar goed we doen het nog een keer en selecteren Continue. We komen in het zelfde scherm als hiervoor, we moeten nogmaals de WiFi gegevens invullen en het zoeken start weer. Helaas niets gevonden… Ik haal hem uit het stopcontact en wacht even en stop hem er dan weer in. Hij gaat automatisch weer knipperen aangezien hij nog geen instellingen heeft. We voeren het stappenplan opnieuw uit en de APP gaat weer zoeken. Omdat ik het gevoel heb dat het weer niet gaat werken druk ik net voor de 100% op de aan en uit knop van de Smart Socket en opeens ziet de App de Smart Socket en geeft aan deze succesvol te hebben toegevoegd. Vreemd maar het is gelukt, ik hoop dat de andere producten wel wat makkelijker gaan. Ik klik op “Done” en kom meteen in het hoofdscherm van de Smart Socket, ik ga terug naar het hoofdscherm en daar staat de Smart Socket met een mooie foto icoon van het product.

Overzicht in de App

Nu de plug geinstalleerd is zullen we alle mogelijkheden in de APP laten zien. In het hoofdscherm zien we de device “Hombli Smart Socket” met daarnaast een aan- en uit knop waarmee we het geheel kunnen bedienen. Als we op de naam klikken komen we in het hoofdscherm van de Smart Socket en daar staat in het midden een grote aan en uit knop, deze kun je ook gebruiken om de stroom toevoer aan en uit te zetten.
Aan de onderkant heb je 4 optie; Power, Schedule, Timer en Energy. We zitten in de Power tab, wat pas goed te zien is als de socket aanstaat.

Schedule

In de Schedule tab kunnen we verschillende tijd schema’s aanmaken. Je selecteert de tijd en bij Repeat kun je kiezen voor eenmalig (Once) of welke dagen van de week. Bij Note kun je een aantekening of naam zetten en daaronder kun je de notificatie aan- of uitzetten. Nu hoef je bij “Power” alleen nog te bepalen of de stroom aan of uit moet gaan. Je slaat hem op en deze schedule komt dan in de lijst te staan, niet onder een naam maar op de tijd. Het prettige van deze schedule is dat je dit op de Smart Socket zelf zet en niet in de cloud, dus als je internet verbinding uit valt zal de schedule blijven werken.

Timer:

De Timer is te gebruiken om de socket over een bepaalde tijd aan of uit te zetten, het aan- of uitzetten hangt af van de stand waarin de socket zich op dat moment begeeft. Dus als de socket uit staat zal de Timer de socket aanzetten en andersom. Je selecteert de uren en minuten met een maximale tijd van 23 uur en 59 minuten. Voor de test heb ik de timer op 10 minuten gezet en daar tussendoor de schedule de socket een keer aan en een keer uit laten zetten, helaas was de timer niet meer op het hoofdscherm te zien en ging de socket niet aan na 10 minuten. Houd er dus rekening mee dat als je schedule in de tijd van de timer je socket aan of uit zet, je timer komt te vervallen.

Energy:

Bij Energy kun je zien wat het gebruik is van vandaag in kWh, daaronder zie je de current (mA), Power (W) en Voltage (V) op dit moment. Daaronder een overzicht van het verbruik per maand, als je op een maand klikt krijg je een overzicht van het verbruik van de dagen in die maand. Hoe lang deze informatie wordt vast gehouden op de socket kan ik niet achterhalen. Ook is het jammer dat ik deze informatie niet kan kopiëren om te gebruiken voor bepaalde verbruik berekeningen.

Terug in het hoofdscherm van de socket zien we rechts bovenin een icoon van pen met lijntjes, als we daarop klikken, komen we in de settings van de socket. Dit wordt helaas niet aangegeven op de pagina, want deze pagina heeft geen naam boven in.

We kunnen als eerst op de naam klikken en kunnen dan de icoon aanpassen met een foto die op de mobiel staat. Erg leuk, maar als ik een foto heb gekozen en daarna eigenlijk toch weer de originele icoon wil, is deze niet meer te kiezen. De icoon wordt niet aangegeven als optie, ik kan alleen nog een foto op mijn telefoon selecteren. Ik heb dus geen mogelijkheid om de standaard icoon terug te krijgen. Daaronder kunnen we de naam van de socket aanpassen en als laatste kun je bij location de ruimte aangeven als je die hebt aangemaakt.

Terug in de settings scherm selecteren we Device information en zien daar de verschillende netwerk namen en de tijd zone, die ik niet kan aanpassen.

Bij Shortcuts and Automation zien we een overzicht in welke snelkoppelingen en scenario’s de socket gebruikt kan worden.

Third-party control geeft aan met welke zaken je kunt koppelen, ik verwacht dat deze lijst in de loop der tijd wel zal groeien.
Daaronder Offline Notification een goede optie om een bericht te krijgen wanneer de Hombli APP de socket niet meer kan vinden. 

Bij Share devices krijg je een overzicht van de family members die toegang hebben tot de socket. Onderaan meteen de optie om de socket te delen door op Share this device te klikken.

Create group geeft je de mogelijkheid om verschillende devices in een groep te zetten waardoor je ze allemaal tegelijk kunt bedienen.

Bij FAQ kom je op de pagina met veelgestelde vragen over de socket.

Met Check device network kun je een netwerk test doen om te zien hoe de verbinding van de socket met de wifi verbinding is. Fijn dat deze optie erin zit.

Daaronder kun je met Check for firmware update kijken of je de laatste software op de socket hebt staan. Er is geen optie om een update automatisch of handmatig te doen.

Als laatste is er de mogelijkheid om de socket te verwijderen uit de Hombli App door Remove device te selecteren. Gelukkig moet je deze keuze bevestigen, zodat je dit niet per ongeluk doet.

Dit product is te koop voor:


Hombli Smart Indoor Camera
€ 40
Kopen
Hombli Smart Bulb
€ 25
Kopen
Hombli Smart Socket
€ 25
Kopen

Auteur:
Mark

Zijn lichaam is nog net niet smart, maar als het kon zou hij het doen. De smart home blogger voor onze Engelse website. Alle artikelen van Mark
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.