Onze sponsor:

Review:

Heatit Z-Push Button 8

Conclusie:

Met deze wandschakelaar kun je gemakkelijk scene's op starten. Je kunt dus met 1x klik al je lampen in de woonkamer aanzetten of zorgen dat je huis in de slaapstand gaat. Het is fijn dat er zowel een aan- als uitknop op zit. Dit maakt het onthouden van de knoppen weer wat gemakkelijker. Het LEDje aan de voorkant geeft een bevestiging dat het commando verstuurd is naar je controller. 

Je kunt hem mooi integreren in je bestaande schakelmateriaalsysteem. Hij past namelijk in de meeste raampjes. Hij is ook gewoon los op te hangen met de bijgeleverd achterplaat en afdekframe. Deze kun je trouwens vastschroeven of vastplakken met de bijgeleverde sticker en/of schroeven.

Wat absoluut een pluspunt van deze schakelaar is, is dat je geen draden meer hoeft aan te sluiten. Hij wordt namelijk van stroom voorzien via een knoopcel (CR2450). Deze oplossing is goed te combineren met bv een lamp zoals de phlips HUE, Zipato Bulb en Aeon Labs Bulb omdat deze vaak niet aan te sturen zijn met een normale wandschakelaar. 

Als minpunt moet ik opnoemen dat er soms een wat kleine vertraging optreed bij het schakelen. Dit kun je deels oplossen door hem rechtstreeks aan je Z-Wave apparaat te koppelen.

Hij is te koop voor € 59,95 via onze partner.

In te bouwen bestaand schakelmateriaal
Geen extra draden trekken

Reactietijd
Werkt niet met alle controllers goed

Wij willen Fibaro Benelux bedanken voor het beschikbaar stellen van dit product.

 

Getest met: 
Homey, Firmware 1.5.3
ZipaTile, firmware 1.3.13e 
ZipaTile, firmware 4.160 
Vera Plus, firmware 1.7.3532
Domoticz, firmware 4.9700
Hass, 0.84.2

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.