Onze sponsor:

Review:

07 mei 2018 | Niels Laan | Hank, Bewegingsensoren

Hank Motion Sensor HKZW-MS02

Installatie via de Homey:

Hiervoor heb je een APP nodig mocht je deze niet hebben dan moet je deze even installeren. Vervolgens selecteer je het juist type (HKZW-MS02) en verwijder je het lipje bij de batterij. Hierna moet je 3x op het knopje aan de achterkant drukken om hem toe te voegen. De LED aan de voorkant zal blauw gaan knipperen om aan te geven dat het toevoegen is gestart.

Hij werd netjes toevoegt en zie de motion sensor, schoksensor (tamper) en batterijstatus. Alle configuratie mogelijkheden zijn ook aanwezig.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Flow opties:

EN:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag een flow om een lamp aan te zetten na een beweging. En wil dat hij uit gaat na 360 sec. Er zijn natuurlijk honderden manieren om dit regelen. Je zou in de configuratie van de sensor kunnen regelen dat de "geen beweging" pas na 306 sec. verstuurd gaat worden. Ik vind dit een iets minder mooie oplossing omdat, als je deze tijd wilt wijzigen, dit in de sensor zelf moet doen.

Beter is dus om het via een flow te regelen. Hiervoor gebruik ik de Countdown APP welke elke keer bij beweging gaat aftellen, en als er weer beweging is reset de timer.

Dit product is te koop voor:


€ 35
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.