Onze sponsor:

Review:

07 mei 2018 | Niels Laan | Hank, Bewegingsensoren

Hank Motion Sensor HKZW-MS02

Er komen steeds meer fabrikanten met Z-Wave producten op de markt. In deze review behandelen we een product van HANK. Deze fabrikant is een nieuwkomer. We gaan kijken naar hun motion sensor.

Een motion wordt ook vaak wel een Passief InfraRood detector (PIR) genoemd.  Deze PIR wordt ‘passief’ genoemd omdat hij enkel signalen ontvangt en ze niet uitzendt zoals het geval is met radar en ultrasone detectoren.

Een PIR detecteert beweging omdat het detectiegebied in zones is opgedeeld. Zo wordt de stralingsenergie van iemand waargenomen, en wordt een alarmsignaal afgegeven wanneer degene een andere detectiezone betreed. Maar ook veranderingen in het infrarood stralingsgebied worden gezien door de PIR.

Met een motion sensor kun je naast het automatisch laten aanzetten van een lamp, hem ook inzetten ter uitbreiding van je alarmsysteem. Je kunt dan bij het detecteren van beweging je sirene af laten gaan. 

De HANK motion sensor werkt via de Z-Wave plus protocol welke draadloos kan communiceren met een controller. Hij is lekker compact van formaat met zijn 45*45*38,5mm. Bijzonder is dat hij naast zijn CR123A batterij van stroom kan worden voorzien via micro usb. Met deze laatste hoef je nooit de batterij te vervangen. De meegeleverde ophangbeugel is magnetisch waardoor je hem gemakkelijk aan de muur kunt bevestigen. Dit ophang kan overigens door de bijgeleverde schroef of via dubbelzijdige tape. De beugel is een soort van kommetje waardoor je hem goed in alle richting kan richten.

Shocking

Als beveiliging heeft deze sensor een schoksensor in gebouwd. Hierdoor kan een inbreker hem niet zomaar van de muur aftrekken. Als dit toch gebeurd zal hij een signaal naar de controller sturen. 

Bereik

Bij een sensor zoals deze is het natuurlijk van belang dat je een goed bereik hebt. Via onderstaande afbeelding kun je goed zien hoe dit in elkaar zit.

Deze sensor is te koop via onze partner voor € 34,50 wat hem zeer gunstig geprijsd maakt.

Wat krijg je:

- Motion Sensor
- Handleiding (Engels)
- Schroef en plug
- Dubbelzijdige sticker

Uiterlijk:

Grootte:

Veel gestelde vragen:

Kan ik deze sensor ook buiten gebruiken?
Nee, dit is niet mogelijk.

Heeft deze sensor ook een ingebouwde temperatuurmeter?
Nee, geen temperatuurmeter.

Heeft deze sensor ook een ingebouwde luxmeter?
Nee, geen luxmeter.

Wat gebeurt er als een inbreker de sensor van de muur aftrekt als er geen beweging is gedetecteerd?
Hij zal dan een alarm signaal doorgeven naar de controller omdat er een schoksensor is ingebouwd.

Concurrentie:

Fibaro Motion Sensor
NEO Coolcam Motion Sensor
Aeon Labs Multi sensor 

Bekijk ook hier onze battle van bewegingsmelders.

Installatie:

Wij zullen deze sensor gaan installeren op de volgende controllers:

- Homey by Athom
- Zipato Zipatile
- Fibaro Homecenter 2
- Vera Plus
- Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 35
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.