Onze sponsor:

Review:

06 januari 2017 | Niels Laan | Google, Voice assistant, Google

Google Home Mini

Conclusie:

Met deze Google Home Mini kun je antwoord krijgen op alle vragen van de hele wereld..nouja, bijna allemaal dan. Ik ben verbaast over wat hij allemaal weet, zelfs als je de vraag niet helemaal goed zegt komt hij toch met het juist antwoord. Het afspelen van muziek is superhandig en werkt een stuk prettiger dan je smartphone pakken het nummer opzoeken. Kanttekening hierbij is wel dat een muziek dienst vereist is en wil je goed geluid hebben? Dan is een normale stereo toch wel onmisbaar (of de Google Home). Niet dat de ingebouwde speaker geen oke geluid geeft maar het is natuurlijk geen volwaardige audio installatie.

De integratie met een domotica systeem zit nog in de begin fase en zal nog verder uitgebreid moeten worden. Maar later hiermee over zodra de Nederlandse versie beschikbaar is.

De vraag die je kunt stellen is: is deze Google Home Mini nou een gadget of voegt het echt iets toe? Deze vraag hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren. Aan de ene kant is hij zeer handig om bv muziek af te spelen aan de andere kant hoef ik niet elke dag te weten wie de president van Amerika is. Het is wel zo dat dit natuurlijk het begin is en de Google Home steeds slimmer en beter wordt en je hem dus ook steeds vaker gaat gebruiken.

Dat de Google Home nog geen Nederlands verstaat is jammer maar dit zal een kwestie van tijd zijn. Zodra hij in Nederland te verkrijgen is zal hij rond de €60,- gaan kosten. Momenteel kost hij tussen de €65,-en €80,-.

Compact
Geluid best oke voor zo'n kleine speaker

Nog geen volwaardige domotica controller
Geen ingebouwde Z-Wave of Zigbee chip

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


€ 55
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Voice assistant
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.