Onze sponsor:

Review:

28 juni 2022 | Niels Laan | Frient, Bewegingsensoren

Frient Motion Sensor Pro

Een review van de bewegingssensor van Frient.

We hebben al heel wat bewegingssensoren gehad op onze blog, toch missen we er nog eentje. En dat is de Motion Sensor Pro van Frient. Frient is een Deense fabrikant die nog niet zo heel lang Smart Home producten maakt. Ze zijn goed aan de weg aan het timmeren want ze hebben al flink wat producten gelanceerd.

Ze maken vooral producten met de draadloze communicatie protocol Zigbee. Deze protocol is vooral bekend met lampen (oa Philips Hue, Ikea, INNR) maar er komen steeds meer verschillende soorten producten op de markt. Dit is natuurlijk heel fijn omdat er dan meer concurrentien ontstaat en dit komt uiteindelijk de prijs ten goede.

Bewegingssensor, wat is dat?

Met een bewegingssensor kun je, heel verrassend, beweging detecteren. Hij kan deze beweging detecteren doordat er een PIR is ingebouwd die temperatuurverschillen tussen de omgeving en het object kan waarnemen. Dus stel je voor dat je erlangs loopt, dan ben je warmer dan de omgeving, en word dit dus gedetecteerd en een signaal naar de controller gestuurd.

Bewegingssensoren worden vooral gebruikt bij een alarmsysteem, maar omdat je hem koppelt aan je Smart Home systeem kun je er nog veel meer mee. Denk hierbij aan het automatisch aanzetten van je verlichting. Je loopt je hal binnen en je systeem zet direct de lamp aan, mooier kan het niet. 

Maar denk ook aan het zien of je thuis bent of juist weg om automatisch apparaten aan- of uit te zetten.

Deze motionsensor is 70 x 70 x 21 mm wat hem niet super compact maakt maar desondanks kun je hem redelijk onzichtbaar ophangen. Dit ophangen gaat gemakkelijk door de bijgeleverde beugel welke je kunt vast maken met schroeven of de dubbelzijdige sticker. De bewegingsmelder blijft vanzelf plakken aan de beugel omdat deze magnetisch is. Je kunt hem ook neerzetten met een ander beugeltje.

Hij is met wit plastic afgewerkt en weegt bijna niks en wordt gevoed door twee AA batterijen. Naast de detectie heeft hij nog een ingebouwde temperatuur- en lichtsensor. Hij is te koop 34,95 euro.

Wat krijg je:

- Bewegingssensor
- Ophangbeugel
- 2x AA batterijen
- 2x schroeven
- Sticker
- Handleiding

Specificaties:

Protocol: Zigbee 3.0
Voeding: 2x AA batterij
Levensduur batterij: 3 jaar (elke 2 minuten een rapportage)

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze Frient Motion Sensor Pro gaan installeren op de volgende controllers:

- Homey by Athom
- Aeotec Smart Home Hub - Smartthings

Dit product is te koop voor:


£ 35
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.