Onze sponsor:

Review:

05 november 2021 | Niels Laan | Frient, Rookmelders

Frient Intelligent Heat Alarm

Installatie via de Homey:

We gaan deze sensorbinstalleren op de Homey. Deze Smart Home controller werkt met APP's om apparaten te kunnen installeren. Als we kijken in de APP store dan zien we een APP van Frient staan dus de installatie zou niet al te veel problemen moeten geven.

We starten door in te loggen op de webinterface en op het plusje te klikken aan de bovenkant. Vervolgens zoeken we op "Frient" en selecteren het heat alarm. 

Nu zal de Homey de APP installeren en vragen om de sensor te resetten. We draaien nu de beugel los van de sensor en verwijderen het lipje bij de batterij. De sensor werd hierna direct gevonden.

Mocht dit nou niet het geval zijn dan moet je de sensor even resetten. Dit kun je doen door het knopje aan de achterkant 15 seconden ingedrukt te houden totdat de LED meerdere malen achter elkaar gaat knipperen.

Nog 1 laatste opmerking: het kan even duren totdat de waardes binnenkomen.

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Op mijn dashboard van de Homey krijg ik een temperatuursensor en alarm. 

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

Flow voorbeeld:

We maken een flow dat als het alarm afgaat dat dan een push notificatie wordt gestuurd naar mijn telefoon. Als trigger gebruiken we de "...alarm turned on" en vervolgens zeggen we in de "Then" dat hij een notificatie moet sturen. We voegen ook nog de naam van de sensor toe d.m.v. een tag. Deze kun je selecteren door op het label icoontje te klikken.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Rookmelders