Onze sponsor:

Review:

Fibaro Wallplug - Z-Wave Plus

Installeren op de Homey:

Het toevoegen van de Fibaro Wall Plug aan de Homey gaat door in te loggen op de Homey en naar het apparaten gedeelte te gaan. Hierna klik je op het + icoontje en installeer je de Fibaro APP (mocht je deze nog niet hebben) vervolgens zoek je de Wall Plug op. Hierna is het een kwestie van hem in het stopcontact te stoppen, door de auto inclusion zal hij hierna gevonden en toegevoegd worden aan de Homey. De LED zal aan en uit gaan tijdens het toevoegen. Zorg altijd dat je dicht in de buurt bent van de controller.

Deze Wall Plug heeft een "auto inclusion" functie waardoor hij automatisch gevonden wordt zonder hier iets voor te hoeven doen. Helaas werkte dit niet. Maar je kunt hiervoor ook het knopje aan de bovenkant gebruiken. Je moet hem dan 3 keer snel achter elkaar indrukken.

Installatie schermen:

Apparaten:

Bij het apparaten gedeelte vind je:

Flow

Ik wil graag een regel maken om te weten of mijn wasmachine klaar is met wassen. De Fibaro Wall Plug heeft een ingebouwde energiemeter welke je hiervoor kunt gebruiken. Omdat hij altijd van stroom is voorzien kun je bijna een realtime meting doen. Als eerste heb ik gekeken wat het energie voorloop is. Zo kwam ik erachter dat tijdens een wasbeurt het verbruik weleens flink kan zakken en dat als hij klaar is het verbruik niet 0 W is.

Met dit gegeven heb ik de volgende regels gemaakt:

Flow: Wasmachine gaat aan

Flow: Wasmachine is klaar

dat de regel onnodig start. Vervolgens kijk ik of het verbruik lager is dan 6 W (hij is dan klaar) en zet ik de variabele weer naar uit, zodat de regel weer opnieuw kan starten als ik weer een wasje draai. Als laatste stuur ik een notificatie naar mijn telefoon.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen