Onze sponsor:

Review:

21 januari 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwdimmers

Fibaro Walli Dimmer

Installatie via de Vera:

De volgende controller is de Vera. Volgens de handleiding van Fibaro zou de Walli ook moeten werken met deze controller.

De eerste stap is de installatie draden aan te sluiten. Hiervoor wordt een schema meegeleverd. Je kunt deze dimmer zowel met een 2 draads- als een 3-draadsssyteem aansluiten (dus met NUL en zonder). 

Als we alles weer dicht hebben geschroefd voorzien we de dimmer van stroom. De LED ring zal rood oplichten en hierna blauw gaan knipperen. Hierna start de kalibratie van de aangesloten lamp. Je ziet de lamp even aan/uit gaan en soms knipperen. Als alles gelukt is zal de LED groen oplichten en hierna wit branden.

Nu kunnen we hem gaan toevoegen. Om dit voor elkaar te krijgen log ik in op de Vera en ga naar me apparaten. Klik vervolgens op "add device" en klik op "generic z-wave" want als je zoekt op Walli staat hij niet in de lijst. Druk vervolgens een paar keer op next tot je bij het scherm komt dat er gevraagd wordt om de dimmer in leerstand te zetten. 

Dit kun je doen door 3x op de aan knop te klikken. De LED zal Geel oplichten en hierna wit van kleur worden. De Vera geeft aan de dimmer gevonden te hebben. Na een tijd zie ik bij mijn apparaten een aan/uit schakelaar en ik kan hem dimmen. 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je kunt de Walli aan- en uitzetten en hem dimmen. In de Vera is geen mogelijk om de de "scene/klik" mogelijkheden te gebruiken. 

Scene opties:

Je krijgt de volgende opties tot je beschikking:

Voorbeeld scene:

We willen dat als de lux in de hal onder de 5 en wij thuis zijn, dat de Walli wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.