Onze sponsor:

Review:

21 januari 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwdimmers

Fibaro Walli Dimmer

Installatie via de Homey:

We zorgen als eerste dat de oude wandschakelaar in zijn geheel verwijdert is. Hierna sluiten we de Walli Dimmer aan volgens het bijgeleverde schema. Je kunt hem 2-draads of 3-draads aansluiten, dus met of zonder N (blauwe draad). 

Als we alles hebben aangesloten voorzien we het geheel weer van stroom en zorgen we dat een lamp is aangesloten. De LED ring zal eerst rood oplichten en hierna blauw gaan knipperen. Je ziet de aangesloten lampen even aan/uit gaan en soms knipperen. Dit is normaal want de Walli is dan je lamp aan het kalibreren. Als alles gelukt is zal de LED groen oplichten en hierna wit branden.

Nu kunnen we beginnen met het toevoegen. Je logt in op de Homey en gaat naar je apparaten en druk op het plusje in de rechterbovenhoek. We zoeken vervolgens op Fibaro en installeren de APP (als we deze nog niet hebben). Hierna drukken we op de Walli Dimmer en word gevraagd om 3x op de knoppen van de Walli te drukken. Als ik dit gedaan heb zie ik de LED rood oplichten en zie een vinkje in de APP dat het gelukt is. Hierna herhalen we deze stap nogmaals maar nu zal de LED Geel oplichten en hierna wit van kleur worden. Ik zie ook weer een vinkje en de dimmer wordt toegevoegd.

Alle functionaliteiten zijn aanwezig en ze doen het ook nog.  

Bediening:

Je kunt deze Walli aan- en uitzetten en hem dimmen. Je ziet tevens het huidige verbruik en het totaal verbruik. Je kunt via de parameters instellen dat als je de knop 2x snel achter elkaar indrukt, de dimmer op 100% gaat. 

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

Flow voorbeeld:

We willen zorgen dat als de zon onder gaat en wij thuis zijn dat de dimmer wordt aangezet. Dit kun je regelen met de datum/tijd trigger en met "presence" detectie.

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.