Onze sponsor:

Review:

21 januari 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwdimmers

Fibaro Walli Dimmer

Installatie via Hass:

De laatste controller waarbij we de Walli gaan toevoegen is Home Assistant. Dit is een open source smart home systeem die we samen met de Aeotec Z-wave USB stick gebruiken. 

We beginnen met het aansluiten van de dimmer, dit kun je doen door het bijgeleverde schema. Je kunt hem aansluiten met een 2- of 3-draadssysteem, dus zonder of met NUL draad (blauwe). 

Na het terug zetten van de stroom gaat de dimmer zich eerst kalibreren. Het is hierbij van belang dat je dit met rust laat en dat je de lamp aangesloten aangesloten hebt welke je uiteindelijk gaat gebruiken. De LED ring zal rood oplichten en hierna blauw gaan knipperen. Je ziet de lamp even aan/uit gaan en soms knipperen. Als alles gelukt is zal de LED groen oplichten en hierna wit branden.

Nu kunnen we hem gaan toevoegen. We loggen eerst in op Hass via je browser en ga naar je configuratie. Hierna gaan we naar "integrations" en drukken we op "configure" bij het z-wave onderdeel.  Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. Nu drukken we 3x snel achter elkaar op de knop van de dimmer. De LED zal geel oplichten en hierna wit van kleur worden. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart. Als ik na een tijdje kijk bij mij apparaten dan zie ik hem staan.

De dimmer wordt helemaal compleet toegevoegd ik zie een dimmer, aan/uit schakelaar, totaal verbruik en huidige verbruik. En nog belangrijker hij reageert goed op mijn commando's.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je kunt de Walli aan- en uitzetten en hem dimmen. In de Vera is geen mogelijk om de de "scene/klik" mogelijkheden te gebruiken. Je kunt dus geen gebruik maken van de dubbel klik optie.

Voorbeeld flow:

We maken als scene: als er beweging is, en de lux-waarde is lager dan 5, dat dan de lamp aangezet mag worden.

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.