Onze sponsor:

Review:

21 januari 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwdimmers

Fibaro Walli Dimmer

Installatie via de Fibaro Home Center 3:

De volgende controller is de nieuwe van Fibaro de HC3. Hier moet deze Walli natuurlijk wel goed mee werken want het is hun eigen gemaakte product. 

We beginnen met het aansluiten van de dimmer, dit kun je doen door het bijgeleverde schema. Je kunt hem een 2 of 3 draadssysteem gebruiken, dus zonder en met NUL draad (blauwe). 

Na het terug zetten van de stroom gaat de dimmer zich eerst kalibreren. Het is hierbij van belang dat je hem even met rust laat en dat je de lamp aangesloten hebt die je uiteindelijk ook gaat gebruiken. De LED ring zal rood oplichten en hierna blauw gaan knipperen. Je ziet de lamp even aan/uit gaan en soms knipperen. Als alles gelukt is zal de LED groen oplichten en hierna wit branden.

Nu kunnen we de dimmer toevoegen aan de HC3 door in te loggen en naar de settings te gaan en vervolgens op devices te klikken. We klikken rechtsboven op het blauwe plus en selecteren Z-wave. Hierna vinkje "add node secure" aan en drukt op start adding. Onder in zal een balk komen waarin vermeld staat dat je de Walli in leermodus moet zetten.

Dit kun je doen door 3x snel achter elkaar op de aan knop te drukken. De LED zal Geel oplichten en hierna wit van kleur worden. Onder de balk zie ik allemaal toevoeging verschijnen wat aangeeft dat het toevoegen lukt.

Na even wachten zie ik alle functionaliteiten verschijnen bij mijn apparaten. Zoals verwacht werkt alles zoals het hoort. Ik geef als laatste de Walli meteen de juiste naam en zet hem in kamer zodat ik hem zo direct niet kwijtraak.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Scene opties:

Je krijgt de volgende opties tot je beschikking:

Triggers:

DO:


Voorbeeld scene:

We willen zorgen dat 15min. nadat de zon onder is gegaan de Walli wordt aangezet. We geven ook nog als voorwaarden dat ik thuis moet zijn.

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.