Onze sponsor:

Review:

21 januari 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwdimmers

Fibaro Walli Dimmer

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

De volgende controller is de Fibaro Home Center 2, deze moet uiteraard geen problemen geven en vlekkeloos werken. Dit is tenslotte hun eigen product.

We beginnen met de installatie van de dimmer in de wandcontactdoos. Er wordt een schema bijgeleverd hoe je hem kunt aansluiten. Dit kan zowel met een blauwe (N) als zonder (2- of 3-draadssysteem). 

Als alles goed is aangesloten voorzien we de dimmer van stroom. De LED ring zal rood oplichten en hierna blauw gaan knipperen. Hierna start de kalibratie van de aangesloten lamp. Je ziet de lamp even aan/uit gaan en soms knipperen. Als alles gelukt is zal de LED groen oplichten en hierna wit branden.

Nu kunnen we hem gaan toevoegen. Om dit voor elkaar te krijgen log ik in op de HC2 en ga ik naar mijn apparaten.

Klik vervolgens op "add or remove device" en dan zet het vinkje "add secure" aan. Het toevoegen zal nu starten op de HC2. Nu moeten we dit ook activeren op de Walli. Dit kun je doen door 3x op de aan knop te klikken. De LED zal geel oplichten en hierna wit van kleur worden. Ik zie in de HC2 allemaal mooi zinnen en getallen langs komen wat aangeeft dat hij wordt toegevoegd.

Na even wachten zie ik alle functionaliteiten verschijnen bij mijn apparaten. Zoals verwacht werkt alles zoals het hoort.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

De Walli kan ik natuurlijk aan- en uitzetten en hem dimmen. Je ziet tevens het huidige verbruik en totaal verbruik. Je kunt via de parameters instellen dat als je de knop 2x snel achter elkaar indrukt de dimmer op 100% gaat. 

Lekker klikken:

Als je deze dimmer hebt toegevoegd krijg je bij je apparaten ook een remote controller. Hiermee kun je regelen dat als je bv de knop 2x achter elkaar indrukt dat dan een bepaalde scene op lamp aan gaat (of natuurlijk uit).

Dit staat standaard niet aan maar kun je aanzetten via de configuratie (parameters).

Je krijgt de beschikking over de volgende mogelijkheden voor beide knoppen (onder/boven):

- 1x klikken
- 2x klikken 
- 3x klikken
- Ingedrukt houden

Configuratie klikken:

Voorbeeld scene:

We willen regelen dat als de zon onder gaat en er iemand thuis is dat de Walli aangezet wordt. De zons ondergang kun je regelen via de script van Robbshop. De locatie detectie zit standaard ingebakken in de HC2.

Opties scene:

Triggers:

ToDo:

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.