Onze sponsor:

Review:

21 januari 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwdimmers

Fibaro Walli Dimmer

Installatie via Domoticz:

We gaan deze dimmer installeren op het open source smart home system van Domoticz ism een Aeotec Z-wave USB stick. Deze maakt gebruik van de open z-wave protocol.

We beginnen met de installatie van de dimmer in de wandcontactdoos. Er wordt een schema bijgeleverd hoe je hem kunt aansluiten. Dit kan zowel met een blauwe (N) als zonder (2- of 3-draadssysteem). 

Als alles goed is aangesloten voorzien we de dimmer van stroom. De LED ring zal rood oplichten en hierna blauw gaan knipperen. Hierna start de kalibratie van de aangesloten lamp. Je ziet de lamp even aan/uit gaan en soms knipperen. Als alles gelukt is zal de LED groen oplichten en hierna wit branden.

Nu kunnen we hem gaan toevoegen. Dit kun je doen door in te loggen op de web interface van Domoticz en naar het menu item "setup" en naar "hardware" te gaan. Druk hierna op de setup bij de Aeon Labs controller en druk op include node. Er zal en een pop-up komen dat de controller in leerstand staat.

Nu moeten we dit ook activeren op de Walli Dimmer. Dit kun je doen door 3x op de aan knop te klikken. De LED zal Geel oplichten en hierna wit van kleur worden. Domoticz geeft vrij wel direct een melding dat hij is gevonden.

Na even wachten zie ik alle functionaliteiten verschijnen bij mijn apparaten. Zoals verwacht werkt alles zoals het hoort.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je kunt de Walli aan- en uitzetten en het dimniveau bepalen. Je ziet daarnaast het huidige verbruik en het totaal verbruik. De Walli heeft ook een scene/klik mogelijkheid maar deze kun je helaas niet gebruiken. Je zou hiermee met een dubbele klik iets kunnen activeren.

Voorbeeld event:

Als de zon onder gaat zetten we de Walli aan.

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.