Onze sponsor:

Review:

21 januari 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwdimmers

Fibaro Walli Dimmer

Concurrentie:

Er komen steeds meer slimme dimmers op de markt die een totaal oplossing bieden. Dit is natuurlijk een goede ontwikkeling. Als we kijken naar de Z-Wave protocol dan zijn er 2 concurrenten welke ook een totaal oplossing leveren dit zijn de Eco-Dim 07 Z-Wave en de Robbsmarrt Draaidimmer. Deze 2 dimmers zijn wel beide draaidimmers en hebben dus een draaiknop om het dimniveau te bepalen. Dit heeft de Fibaro niet.

Alle dimmers hebben een energiemeting, dus je kan het totaal verbruik en huidige verbruik inzien. Beide kunnen dimmen en natuurlijk het geheel uit- en aanzetten. Alle dimmers kunnen overweg met verschillende soorten afdekraampjes/schakelmateriaal en de inbouwdiepte is ook gelijk. Hierbij moet wel vermeld worden dat bij de Fibaro er een apart raampje moet worden gekocht.

De ondersteuning van de diversen soort lampen ontloopt voor alle dimmers niet zoveel.

Is er dan wel verschil? Ja, dat zit hem o.a. in de prijs. De RobbSmarrt is te verkrijgen vanaf 79,95, de Eco-DIM vanaf 105,00 en de Fibaro voor € 76,50. De Eco-DIM is dus de duurste van de rij. Nog 1 verschil is dat de Robbsmarrt een maximaal aan te sluiten vermogen heeft van 300W, de Eco-DIM 200W en de Fibaro 350W.

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.