Onze sponsor:

Review:

21 januari 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwdimmers

Fibaro Walli Dimmer

Conclusie:

Met deze Walli kun je op afstand een lamp aan- of uitzetten. Je kunt ook het dimnivo bepalen en hij meet het energie van de aangesloten lamp. Je kunt het totaal en huidige verbruik inzien.

Aan de Walli kunnen zowel LED, halogeen als gloeilampen aangesloten worden. 

De Walli bij in een inbouwdoos dus het "technische" gedeelte is niet meer zichtbaar. Je ziet dus alleen de normale schakelaar. Nu zeg ik wel normaal maar dat is deze dimmer zeker niet. Hij is elegant vormgeven en heeft een ronde LED ring welke oplicht als je hem aan zet. 

De bediening gaat door boven aan de knop te drukken om hem aan te zetten en onder aan om hem uit te zetten. Als je wilt dimmen dan houdt je de knop ingedrukt.

De Wali heeft een scene/klik functie hierdoor kun je bv door 2x te klikken een bepaalde scene starten. Je zou dan bv al je lampen in de woonkamer uit kunnen zetten.

Het aansluiten van de Walli is niet heel ingewikkeld. Er wordt een duidelijk schema meegeleverd en het is een kwestie van de oude dimmer verwijderen en de nieuwe aansluiten. Je kunt hem zowel met als zonder (NUL/blauwe) draad aansluiten. Er hoeven dus geen extra draden getrokken worden. Je kunt er maximaal 350W aan lampen op aan sluiten.

De dimmer heeft een kalibratie functie om de aangesloten lamp goed in te stellen. Hierdoor worden het knipperen van de lamp voorkomen.

Hij werkt via de draadloze Z-Plus protocol en is te koop voor € 76,50. Dit is niet de goedkoopste oplossing want dan kun je beter kiezen voor een losse inbouwdimmer. Maar als je je schakelmateriaal mee rekent dan vallen de kosten meer.

Dus: Zoek je een mooi manier om je lampen slim te maken? Dan is de Walli Dimmer jouw partner.

Onzichtbaar
Stroommeting
LED
Maximaal vermogen van 350W
Netjes afgewerkt/zit goed in elkaar

Niet de goedkoopste oplossing
Scene mogelijkheid niet bij alle controller te gebruiken

Eindoordeel

8,0

Wij willen Fibaro Benelux bedanken voor het beschikbaar stellen van een test exemplaar.

Getest met:
Homey, Firmware 4.2, APP: 1.3.3
Fibaro HC2, firmware 4.170
Fibaro HC3, firmware 5.050.13


Vera Plus, firmware 1.7.2414
Domoticz, firmware 4.10717
HASS, firmware 0.98.2

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers